1.12.14

Pühabased mõtted

Tavaline tööpäev, millesse tõi traditsioonilise katkestuse külaskäik ema juurde. Mis samamoodi traditsiooniliselt tähendas üht kopsakat kõhutäit ja pirakat peatäit, sedakorda lausa kolme ristsõnavihiku kujul, mida jagus mõistagi tegelikult veel ka kodus pureda.

Aga lisaks sellele mainitud vaimutoidule sai samust vaimu veelgi kõditatud uhkuse ja väärikuse lisandumisega. Nimelt on emal käsil üks projekt teha kena installatsioon suguvõsa tuntud isikutest. Seda ma muidugi teadsin ammugi, et Jannsenid, sealhulgas kuulus luuletaja Koidula, ja kirjanik Ernst Peterson-Särgava on veresugulased. Teadsin sedagi, et üks kauge esivanem oli eestlaste seas arvatavasti ka tol ammusel ajal suhteliselt haruldase elukutsega, nimelt jahikullikasvataja, ja et ka tänaseks ehk mitte väga tuntud, aga omal ajal siiski laiemaltki teada olnud ajakirjanik ja otsapidi poliitikki Anton Jürgenstein on veresugulased. Rääkimata siis vanaisast: eks tõstmises ole kuulsamaid tegijaid ju ka, aga viiekordne Eesti meister pole ikkagi kõige tähtsusetum. Aga täna sain siis teada, et lisaks kõigile neile on otseses veresuguluses ka sellised kuulsused nagu üks Eesti esimesi naisõiguslasi ja kirjaneitsi Lilli Suburg ning tuntud karikaturist, ENSV ajal lausa rahvakunstnikuks saanud Jaan Jensen. Mida oli uhke teada saada, loomulikult.


Loetud: mitte muhvigi
Vaadatud: Kaose salaelu (ETV2), Ajavaod. Ärimehed: Põllurammu maapõuest (ETV), ENSV (ETV), Der Hobbit - Eine unerwartete Reise (RTL)

No comments:

Post a Comment