12.3.15

Kolmabased mõtted

Tavaline tööpäev, mille sisse mahutas end ära ka tubli tükk heatasemelist jalgpalli.

Kõigepealt Algarve karika, selle jalgpallimaailmas üsna ainulaadse ürituse finaal, milles mõõtu võtsid paljukordne karikavõitja USA ja muidu väga tugev, aga siiski alles esimest korda võistluse paarikümneaastases ajaloos finaali jõudnud Prantsusmaa. Et peagi seisavad ees maailmameistrivõistlused, võis mõistagi oodata kui mitte tingimata parimate külgede näitamist, siis vähemalt huvitavat katsetamist. Aga paraku kumbagi täna näha ei õnnestunud. Prantslannad mängisid üsna allpool igasugust arvestust, igatahes tunduvalt kehvemini kui tavaliselt, ja ega ameeriklannadeski ei paistnud erilist entusiasmitulukest põlevat - nad küll võitsid üpris kindlalt 2:0, aga ei saa küll kuidagi öelda, et nendegi mäng oleks väga veenev olnud, rohkem nagu vajaliku tuimavõitu ärategemine. Nojah, täna ja sellise Prantsusmaa vastu, nagu see parajasti oli, sellest aitas, aga ... Eks loodame, et MMiks on nii need kaks võistkonda kui ka teised, nii praegusel turniiril osalenud kui ka muud, paremini valmis ja seal saab ikka näha seda turmtuld, mida tavaliselt näha on olnud.

Ja nagu võis näha tänaõhtuses Euroopa meistrite liiga mängus Chelsea ja Pariisi Saint-Germaini vahel. Kus jagus küllaga dramaatikat (näiteks Ibrahimovici eemaldamine punase kaardiga juba 31. minutil) ja kus kiirused olid sootuks teisest, kohe palju kõrgemast klassist. Nagu ka mäng ise, mis läks lausa lisaajale. Ja kus samamoodi ülimalt dramaatiliselt päris lõpuks õnnestus pariislastel võitjana välja tulla. Tõsi, mäng oli piisavalt toores, nii et selle poolest ei tahaks seda päris finaali vääriliseks hinnata, aga muidu kipub küll sageli nii olema, et vähemalt mõni finaalieelne mäng on palju põnevam ja tulisem ja köitvam kui finaal ise, kus tihtipeale mõlemat kammitseb suure vastutuskoorma tunnetus juba liigagi liigselt.


Loetud: Akadeemia 3/2015
Vaadatud: Algarve karika finaal: Prantsusmaa - Ameerika Ühendriigid (Eurosport2), Euroopa jalgpalli meistrite liiga: Chelsea - Pariisi Saint-Germain (TV6), Puudutus (TV3)

No comments:

Post a Comment