14.9.11

Teisibased mõtted

Tavaline tööpäev, mida katkestas mõneks ajaks väike väljaskäik. Mitmesuguseid asju oli jälle tublisti kogunenud, nii et tuli ette võtta kulgemine linna. Kõigepealt Toompeale, kus hallide müüride varjus pesitsevas RKK-s ootasid ees paar lepingut, seejärel aga juba kirjastusse, kus ootas ees ähvardavalt punaste kaante vahele pistetud tõlge, millesse toimetaja oli oma pookstave teinud. Mitte ohtralt, väitis ta ise, ja võib-olla ka õigusega, aga siiski neid jagus.
Seoses sellega sain jälle targemaks: minu arusaamad sidekriipsu ja mõttekriipsu kasutamisest on olnud, selgus, kui mitte päris valed, siis vähemalt vildakad, nagu näitas mõningate algul imestust tekitanud paranduste ülekontrollimine eesti keele käsiraamatust (sidekriipsu kasutamine ja mõttekriipsu kasutamine): mul oli mingil põhjusel olnud arvamus, et näiteks Poola-Leedu või Molotovi-Ribbentropi tuleb kirjutada mõttekriipsuga, aga nüüd siis sain lõpuks teada, et peab hoopis sidekriipsuga... Inimene ja isegi Marek Laane õpib, kuni elab...
Sellega aga linnaskäik ei piirdunud: sain veel kokku ema ja ta poiss-sõbraga, kes soovisid kogu südamest mulle peatseks sünnipäevaks midagi vajalikku, kasulikku ja meeldivat kinkida. Ja sellega nad ka toime tulid, aga kuna tegemist on sünnipäevakingiga, siis sellest lähemalt juba sünnipäeva paiku.


Loetud: Akadeemia 9/2011
Vaadatud: Farscape (TV6), Ilvese jälgedes: New Jersey kutt (Kanal2), Kalevipojad (Kanal2), Karistaja: sõjatsoon (Kanal2)

No comments:

Post a Comment