21.2.14

Neljabased mõtted

Muidu päev nagu ikka, aga selle algusse jäi üks eksprompt ja ad hoc ette võetud üritus, täiesti tühja koha pealt äkitsi tekkinud kavatsus saada mõne tuttavaga kokku tordisöömiseks ja muidu mõnusaks ajaveetmiseks, mille me ka kiiresti teoks tegime. See tähendas mu jaoks muu hulgas elukohalähedase Pihlaka kauplus-kohviku külastamist, millest ma küll korduvalt mööda olen astunud, aga ei korda sisse. Eks Pihlaka ole muidugi oma (eelkõige kondiitri)toodete poolest nagunii kuulus ja teada, aga jah, seniajani mul nende istumiskohaga kogemus puudus.

Võib kohe öelda, et see Mustamäe kauplus-kohvikuks nimetatud asutus (mis vingerpussina asub muidugi hoopis Kristiine linnaosas, mitte Mustamäel, vähemalt ametlikult) oli päris sümpaatne. Tõsi, interjöör tõi kuidagi täiesti ootamatult ja äkitsi meelde omaaegse Tartu Tempo söökla, ilmselt peamiselt suurte akende tõttu, aga loomulikult ei olnud pakutav vähimalgi määral võrreldav ühegi Nõukogude aja söökla või kohviku menüüga isegi nonde parimail päevil, ei koguse ega arvatavasti isegi kvaliteedi poolest (kuigi muidugi oli ka toona mõningaid kondiitriäri-kohvikuid, kus pakuti maitsvaid asju). Ja ka hinnatase tundus olevat täiesti mõistlik. Nii et selline meeldiv hommikupoolik, eriti kui lisada mõnusale kodulähedasele avastusele koosviibimine alati lahedate tuttavatega.

Sealt tagasi koju löntsides sain ühe telefonikõne, sellise kolmveeranditi tööalase, mis tekitas mõningat ärevust - nimelt paistab, et ühe pideva tööandja juures on ees ootamas teatavad ümberkorraldused. Millised täpselt ja kuidas need just mind puudutavad, selgub aga alles mõne nädala pärast, sestap on praegu vara midagi konkreetsemat kõnelda.


Loetud: Vikerkaar 1-2/2014
Vaadatud: Elas kord ... (Fox), Jaht Osama bin Ladenile (TV6)

No comments:

Post a Comment