23.6.14

Pühabased mõtted

Täna oli mitmete segaste tegemistega päev, aga traditsiooniliselt moodustas sellest siiski tubli osa ema külastamine. Ning mõistagi tema pakutavate toitude nautimine elik korraliku kõhutäie sissevitsutamine ja sellele järgnev kopsakas peatäis, seda mõistagi ikka ristsõnade kujul. Mida täna esindas Meistriristik, mis ühtlasi tähendas seda, et selle kallal pusimist jagus veel hilisemaks ajaks koduski.

Jalgpalli MMil olid täna kavas alagruppide teise ringi viimased kohtumised, mis eeldatavasti pidanuks andma juba selgema pildi nii meeskondade tegelikust võimekusest kui ka heal juhul sellest, kes suudab juba nüüd kindlustada alagrupist edasimineku.

Esimene mäng Belgia ja Venemaa vahel seda suutiski - selles mõttes, et kuna Belgia võitis ka selle mängu (küll kesise tulemusega 1:0), tagas ta endale edasipääsu. Siiski oli nende mäng esimesega võrreldes suhteliselt kesine, seda enam, et Venemaa ei suutnud sugugi paremini mängida kui esimeses mängus. Eelkõige just viimaste armetuse taustal oligi belglaste esitus nigelavõitu ja kuigi on usutav, et nad suudavad võita (või vähemalt viiki mängida) ka viimase mängu Lõuna-Korea vastu ning tõusta alagrupis esimeseks, siis kuueteistkümnendfinaalis ei pruugi neil niimoodi jätkates küll palju šansse olla.

Teine mäng Lõuna-Korea ja Alžeeria vahel oli vähemalt mulle üllatuseks igas, nii tulemuse kui ka mängu enda poolest. Lõuna-Korea oli end eelmises mängus Venemaa vastu üldiselt heast küljest näidanud, just sellise visa ja organiseeritud meeskonnana, millena teda ikka ollakse harjutud nägema. Täna aga suutsid või tahtsid nad end sellest küljest näidata vaid natuke aega teisel poolajal, muidu aga tegutsesid kuidagi ujedalt ja kohati lausa kaootiliselt, justkui tujutult. Alžeeria seevastu, kel tuli küll esimeses mängus lõpuks Belgia vastu napilt alla vanduda, aga kes seal näitas äärmiselt tugevat kaitsemängu, mille lahtimuukimisele kulus belglastel üle kahe kolmandiku mängust ja mida nad lõpuni täielikult ei suutnudki üle ja läbi mängida, tuli täna mängima väga ründavat jalgpalli ja suutis ka seda täiesti korralikult teha - võib-olla mitte nii hästi nagu paremad ehk päris kõvad võistkonnad, aga piisavalt hästi, et sõna otseses mõttes 4:2 tulemusega lõunakorealased purustada. Näinud nüüd nii Alžeeria kaitsvat kui ka ründavat palet, tundub üpris väheusutav, et Venemaa suudaks nende vastu midagi tõhusat viimases mängus välja panna ja ma ei imestaks üldse, kui alžeerlased suudaksid belglaste järel, kõrval või eriti heal juhul isegi ees siit alagrupist edasi minna. Jah, kes oleks võinud seda enne turniiri arvata: see alagrupp oli ehk mu jaoks üldse kõige suurema küsimärgiga, aga ma oleks siiski belglaste kõrval panustanud pigem lõunakorealastele, võib-olla isegi venelastele, kes ju kvalifikatsiooni päris võimsalt läbisid (ehkki jah, peale Portugali nende alagrupis ju märkimisväärselt tugevaid võistkondi tegelikult polnud).

Kõige oodatum oli mõistagi tänase päeva viimane mäng Ameerika Ühendriikide ja Portugali vahel, mis võinuks paika panna sellegi alagrupi paremusjärjestuse. Seda muidugi juhul, kui mängu oleks võitnud USA, mis mu arvates võinuks kergesti neile ka jõukohane olla. Ja ega üldiselt võib öelda, et enam-vähem oligi: Portugal läks küll juhtima, kuid ameeriklased tulid visa mänguga järele ja läksid ettegi. Et paraku siis päris viimastel sekunditel ometi lubada portugallastel viigivärav ära lüüa ... Kui mõnikord võib öelda, et mõni meeskond väärib viiki, siis täna ma ometi arvaksin, et kogu mängupildi põhjal Portugal seda ometi ei väärinud: valdavalt olid nad siiski nõrgemad kui ameeriklased ja õigupoolest olid ka nende kahe värava taga rohkem USA meeskonna kaitsjate (peaaegu ainsad tõsisemad) eksimused kui portugallaste enda hea mäng. See viigiline tulemus jättis muidugi alagrupis õige palju veel lahti: on küll usutav, et edasi lähevad Saksamaa ja USA, kuid ei Ghana ega isegi Portugal ei ole täielikult veel lootust kaotanud (tõsi, Portugal peaks selleks võitma viimases mängus Ghanat vähemalt viieväravalise eduga, mis tundub päris ebausutav, aga teadagi, pall on ju ümmargune ...).


Loetud: mitte muhvigi
Vaadatud: jalgpalli MM: Belgia-Venemaa (ETV), jalgpalli MM: Lõuna-Korea - Alžeeria (ETV), jalgpalli MM: USA-Portugal (ETV)

No comments:

Post a Comment