14.7.14

Pühabased mõtted

Üks hea ja mõnus päev, sellest hoolimata, et jätkuvalt oli maru kuum ja palav. Õnneks avaldas see kuriilm mõju ainult siis, kui sooritasin oma igapühapäevast rituaali ehk ema külastamist. Mis juhatas päeva väga kenasti sisse kopsaka kõhutäiega - jaah, jälle hakklihakaste ja kartulipuder, no mis võiks parem päevahakatus ollagi! - ja sellele järgnenud tubli peatäiega, seda viimast siis ikka mõistagi ristsõnavihikute kujul. Ühtlasi sain kätte eilse saagi ehk kaks uut öökullikuju, mille kandmisest ma laisa inimesena eile loobusin, susates need ema kotti.

Ökulikogu täiendused juulis 2014.


Õhtupoolikut aga aitas muuta elamusväärseks jalgpalli MM-i finaal. Nii Saksamaa kui ka Argentina olid sel turniiril näidanud väärt mängu ja nii võis oodata, et finaal tuleb vaatamist väärt. Ja tuligi, algusest peale oli väga äge mäng mõlemalt poolt ning väravavõimalusigi tekkis finaali kohta üllatavaltki palju. Mida ent kuidagi ei tahtnud tekkida, olid need väravad ise: mõlemal oli päris korras kaitsesüsteem ja mõistagi ka head väravavahid (ehkki viimastel ei tulnudki kuigi palju mängu sekkuda) ja nii kippusid kõik lubavad üritused sel viimasel maalapil värava ees aina sumbuma. Siiski oli kogu mängu jooksul selgelt näha Saksamaa domineerimine ning lõpuks lisaajal kandis see ka vilja, kui Argentina kaitse ja väravavaht tegid õige pisukese valearvestuse - sellise, mis enamikul juhtudest ei tähendaks midagi - ning sakslased suutsid mängu ainsaks jäänud värava ära lüüa. Eks Argentinast oli natuke kahju muidugi ka, aga siiski: võitsid selgelt paremad, sest nagu öeldud, sakslased domineerisid üldiselt lakkamatult ja ka nende füüsis paistis (lisaajal eriti ilmekalt) olevat pisut parem, sõnaga just nii palju, et seda võitu ka kindlalt väärida. Nii et kuigi üks mu lemmikuid ja vähemalt minu arvates favoriite Brasiilia nii armutult pelgalt neljandale kohale lausa jõuga suruti, siis vähemalt see tähtsaim tiitel läks mu teisele suurele lemmikule, täiesti õiglaselt pealegi.

Tänasesse päeva jäi ka tervelt kahe artikli tõlkimine Postimehe hüvanguks, mis ühtlasi tähendas seda, et tarkvara tõlkimisele aega ei jagunudki.


Loetud: Akadeemia 7/2014
Vaadatud: Musketärid (ETV), jalgpalli MM-i finaal: Saksamaa-Argentina (ETV)

No comments:

Post a Comment