16.7.14

Teisibased mõtted

Eks ta ole, inimene mõtleb, aga mis iganes see/ta ka poleks otsustab ... Eile arvasin, et jõuan täna KDE käsiraamatute tõlkimisega stabiilses harus kui mitte päris ühele poole, siis vähemalt kindlale rajajoonele, kus võib ka (ajutiselt) peatuda, aga juhtus nii, et täna ma tarkvara tõlkimiseni ei jõudnudki. Eks sel ole mitu põhjust, üks suuremaid tervelt kahe artikli, sealjuures mõlemad üpris nõudlikud, tõlkimine Postimehe hüvanguks.

Ja samamoodi võib öelda ka seda, et kui ma eile ütlesin, et jalgpallipinge lahkus koos MMi finaaliga, siis täna õhtupoolikul tuli seda ometi pisut tagasi - nimelt pidas viimane Eesti meister Levadia meistrite liiga teises kvalifikatsioonivoorus oma esimese kohtumise Praha Spartaga. Eks lootused olid eriti pärast esimese vooru suureskoorilist võitu piisavalt kõrgel, neile andis lisa veel väga hea mäng Eesti meistriliiga, aga täna tuli siis see sahmakas ära, mida kuskil südamepõhjas ikka peljata võis. 7:0 kaotus oli ikka ränk, isegi kui vastas üldiselt eeldatavalt pisut tugevam meeskond, kus küllaga Tšehhi koondise mängijaid.

Veel kurvem oli see, et ega Levadia mängule väga midagi ette heita ei olnudki: mõningad pisieksimused olid muidugi, mis ka karmilt ära karistati, aga üldiselt jäi Levadia lihtsalt igas mõeldavas elemendis vastasele alla: tempoga ei suudetud kaasa minna ega oma tempot peale suruda, söödutäpsus jättis soovida, kaitses oli ühistegutsemisega raskusi, jõude ei suudetud õigeaegselt koondada vastase kõige ohtlikuma mängija vastu ja nii edasi ja nii edasi. Ka Praha Sparta mäng polnud võib-olla päris veatu ja, kuidas öelda, kõige kõrgemast klassist, aga nojah, rohkem polnud neil vaja pingutadagi, sest võitlus oli selgelt ebavõrdne (vähemalt pärast esimest veerandtundi, millal ma seda vaatama hakkasin).

On mõneti kahju, et Eesti meeste meeskonnad ei suuda kuidagi meistrite liiga põhiturniirile end välja võidelda ja võtavad kopsakad kaotused vastu juba kvalifikatsiooniringides, samal ajal kui naised on korra suutnud lausa põhiturniirile pääseda (tõsi, seal tuli kohe vastu varasema ja ja tolle aasta meistrite liiga võitja ning ühtlasi kaotused skooridega 14:0 ja 13:0, mis vist said ka võib-olla lausa tükiks ajaks korralikuks rekordiks, meile kurvaks, teistele järgitegemist väärivaks ...) Aga noh, nagu ma ütlesin, Levadiale on ka üsna raske midagi konkreetset ette heita, lihtsalt tuleks kõiki võimalikke elemente üha rohkem ja rohkem lihvida, siis ei ole võib-olla ka mõne aasta pärast jõudmine põhiturniirile nii ilmvõimatu, kui see praegu veel tundub.


Loetud: Akadeemia 7/2014
Vaadatud: Kupli all (TV3), Euroopa jalgpalli meistrite liiga teine kvalifikatsiooniring: Praha Sparta - Tallinna Levadia (Delfi TV)

Ilmunud tõlked:
Edward Lucas: Ameerika jätkab luuramist (Postimees, 15.07.2014)
I, Kablukova. Nahk üle kõrvade Leedu moodi (Postimees, 15.07.2014)

No comments:

Post a Comment