8.7.10

Kolmabased mõtted

Valdavalt osalt tavaline tööpäev. Selle pisema osa eest hoolitsesid Saksamaa ja Hispaania, kes kohtusid jalgpalli MM-i poolfinaalis. Mõlemad meeskonnad näitasid ennast väga heast küljest, mõlema mängumasinad töötasid päris korralikult, nii et vaadatav mäng oli maru ilus, aga samas ka mitte kõige huvitavam, sest väga naljalt ei õnnestunud kummalgi teise väljakupoolele pääseda. Ja kui õnnestus, siis mitte kuigi kaugele. Korralikke väravavõimalusi oli päris napilt. Mängu eel olin ma uskunud, et Saksamaa, kes oli varem mitmeid sugugi mitte kehvi meeskondi sõna otseses mõttes purustanud, suudab selle võita, kuigi Hispaania ei ole mõistagi ka üldse nõrk. Aga paraku läks nii, et sedakorda õnnestus hispaanlastel see üks värav ära luua ning ponnistasid sakslased, mis nad ponnistasid, vastuväravat nad ei suutnudki kirja saada. Kõige selle juures on hea vähemalt see, et maailmameistriks tuleb nüüd täiesti uus riik: finaalis kohtuvad Hispaania ja Holland, kellest kumbki pole varem seda au omanud, ning mitmekordsed maailmameistrid Saksamaa ja Uruguay peavad välja selgitama, kes jääb kolmandaks, kes neljandaks...

Sattusin New York Timesist lugema huvitavat artiklit selle kohta, et Inglismaal on leitud lausa 800 000 aastat tagasi elanud inimeste jälgi. Nojah, need polnud muidugi veel pärisinimesed, s.t homo sapiensid, aga siiski on see leid märkimisväärne, sest varem nagu ei arvatud, et inimsugu oleks nii vara nii kaugele põhja jõudnud, eelistades ikka rohkem vee ääres päikese käes peesitada nagu tänapäeva jõukad turistid... Inglismaad on õnneks jääajad mõnevõrra kergemalt tabanud kui näiteks Eestit, nii et sealt võib leida ka vanemaid jälgi, mida jäämassiivide liikumine pole olematuks nühkinud.

Täna olevat Mandriva avaldanud pressiteate, milles lühidalt tutvustati firma raskest majandusolukorrast pääsemist ja edasisi samme - olevat seepärast, et Mandriva enda saidil polnud sellest sõnagi, küll olid selle avaldanud mõned, kes pressiteate said (mina lugesin seda siit). Nagu sellest võib aru saada, keskenduvad nad müügitöös mitu korda katsetatud, aga ikka nurjunud USA turu hõivamise asemel "eksklusiivselt" Euroopale ja mõistagi Ladina-Ameerikale, kus ju pärast Conectivaga ühinemist vist ongi nende kasutajate arvult suurim turg. Võib-olla pärast homset, mil peaks lõpuks ilmavalgust nägema ammu oodatud "kevadväljalase", saab ka rohkem selgust, kas üldse ja kui, siis kuidas mõjutavad uued äriplaanid vabalt saada oleva distributsiooni käekäiku. Nii palju on igatahes praeguseks teada, et see "eksklusiivsus" puudutab ikka ainult müüdavaid asju (OEM ja muu selline), mitte vabalt allalaaditavat distributsiooni.


Loetud: S. Oksanen, Puhastus
Vaadatud: JMM: Hispaania-Saksamaa (ETV), Aardekütt (TV11), Torchwood (Yle2)

No comments:

Post a Comment