6.3.14

Kolmabased mõtted

Täna võis üle tüki aja taas näha Eesti meeste jalgallikoondist mängimas, täpsemalt uue treeneri käe all uut hooaega alustamas sõprusmänguga kaljusel Gibraltaril sealse vastselt UEFA ridadesse jõudnud meeskonna vastu. Nojah, eks need sõprusmängud on nagu on, head mängu tavaliselt seal ei näe, küll mitmesuguseid katsetamisi ja muud sellist. Nii ka täna: eriti millegagi Eesti ei hiilanud ja ilmselt ka ei tahtnud, sest Gibraltar on selgelt tunduvalt nõrgem meeskond, mistõttu nende taktika oli vähimagi ohu korral - ja seda jagus neile piisavalt - tõmbuda nii umbkaitsesse kui võimalik ning mõistagi ei hakanud Eesti üritama sellest läbi murda, sest see võinuks asjatult kulutada jõudu ja veel enam, tuua kaasa vigastusi, mida sugugi pole vaja. 2:0 võit tuli sellest hoolimata. Aga ega vähemalt minu pilk eriti aru ei saanud, et uus treener ja uued käigud - võib-olla pole ka veel põhjust, lõppeks ikkagi esimene mäng.

Rõõmustavama poole pealt võib veel lisada, et täna nägi ilmavalgust üks mu viimase aja pisut suurematest tõlketöödest, Avatud Eesti Fondi tarbeks tõlgitud Euroopa Parlamendi valimiste eelsele ajale ajastatud üleeuroopalise Euroopa tuleviku arutelu alustekst, mis mu pisikeseks üllatuseks avaldati põhiosas ka Postimehe võrguversioonis (põhilugu siin, selle sees ka viited edasistele osadele). Ega see mind muidugi kurvasta, vastupidi, tõlkides tundus, et sellesse teksti on panustatud tubli annus mõttetööd, nii et selline laiem avalikustamine on igati kohane ja väärt.

Aga muidu kulus suurem osa päevast samuti Postimehe peale: neil on kavas üks erileht ning selle tarbeks valmis mul täna lausa nelja artikli tõlge. Kuigi arv on näiliselt suur, siis lood ise polnud ometi kuigi pikad ega ka eriliselt nõudlikud, rohkem sellised pidupäevased, nii et väga suurt tükki see nüüd ka küljest ei võtnud.


Loetud: Eesti etümoloogiasõnaraamat
Vaadatud: jalgpalli maavõistlus. Gibraltar-Eesti (ETV2)

Ilmunud tõlked:
John Lucas: John, ega te soovi mulle raha anda? (Postimees, 05.03.2014)
Euroopa uus lepe. Euroopa tuleviku strateegilised valikud (sissejuhatav tekst)

No comments:

Post a Comment