31.5.11

Esmabased mõtted

Suhteliselt tavaline tööpäev, millest lõviosa kulus küll mitte põhitööle, vaid tõlkimisele Diplomaatia heaks, mille järgmine number peaks lubaduste põhjal ja mu väsinud sõrmi arvestades lausa kubisema tõlgetest.

Kuigi ka see esmaspäev möödus paraku nii, et tarkvara tõlkimisest ei tulnud midagi välja, siis midagi ma ometi sel rindel tegin - nimelt oli Mandriva takrvara paigaldamise taustaprogrammi uprmi juurde tekkinud kaks ülevaatamist vajavat ja üks uus string, mille ma kohusetruult ka ära tõlkisin/üle vaatasin. Ilmselt ei vääri see isegi sõduri pauna nimetust, mille seest lõpuks peaks marssali kepike välja vupsama, aga ehk sõduri jalaräti külge kleepunud higi- ja mustusekuulikese mõõdu annab ikka välja...
(Tarkvara osas võib veel nii palju öelda, et tänase päevaga sai ka sündiv Mageia valmis - ametlikku teadaannet koos ISO-tõmmiste ja muude asjadega on nähtavasti oodata ülehomme, 1. juunil, aga arendustsüklis keerati juba täna ette Mageia 2 lehekülg.)

Õhtu eel käis ema korraks külas, aga ka sõna otseses mõttes korraks - nad oleksid vist pikemaks jäänud, ent nende kulgemine pärast viljakat ja töörohket nädalavahetust Kunglas oli olnud nii aeglane ja vaevaline (pluss muidugi asjaolu, et Rapla kandis käivad nähtavasti aegade lõpuni permanentsed teetööd - mitte et sellest tee kvaliteet paraneks, aga noh, inimestele on vaja ju tööd anda...), et nad jõudsid enda ajaarvamise järgi nii hilja, et kiirustasid kohe edasi. Kaasa toodud ja "nälgivale" pojaraasukesele üle antud rabarberikissell muidugi kinnitas, et see polnud vaid tuuleiil, mis toast läbi vihises (kuigi täna oli selles mõttes imeline ilm, et tuult oli mõnusalt palju).


Loetud: Oma Keel 1/2011
Vaadatud: Sõnasõda (Kanal2), Ebatavaline perekond (FoxLife), Neli tankisti ja koer (ETV2)

Tarkvaratõlked: Mandriva urpmi

No comments:

Post a Comment