1.7.12

Laubased mõtted

Tavaline tööpäev, millesse mahtus ka üks saavutus või kuidas öeldagi, seda küll tarkvara tõlkimise valdkonnas. Nimelt on KDEs üks pisike skript, mis hoolitseb selle eest, et käsiraamatute tõlkefailidest (gettexti vormingus PO-failid) saaksid kenasti dokumendifailid (DocBooki vormingus). Mul oli sellega aga juba tükk aega mingeid probleeme, aga nüüd, kus KDE SC 4.9 väljalase aina läheneb, muutus häda akuutseks. Õnneks leidub KDE tõlkijate seas tarku inimesi, kellele skriptid ja nende hingeelu pole sugugi tundmatu (erinevalt siinkirjutajast), ja nii õnnestus umbes ööpäevaga arvukalt e-kirju vahetades see probleem lahendada. Nii et nüüd saab jälle korralikult dokumentatsiooni regenereerida, nagu selle kohta öeldakse. Mida ma mõistagi ka tegin, nii et hetkel on siis taas KDE käsiraamatud nii heas seisus, kui nad vähegi on.

Täna hommikupoolikul leidis tee mu ukse taha taas ka postikuller, kaasas SERKi/Varraku läkitatud raamatupakike, mille sisu olgu ka siin ära mainitud:

H. Mägi. ENSV KGB tegevuse lõpetamine
A. Kraan. Paul Erikson. Ühe Narva noormehe seiklused I maailmasõja keerises
R. Taagepera. Määravad hetked
D. Vseviov. Suur ajaloo mälumäng

Loetud: [digi] juuli 2012
Vaadatud: Eesti jalgpalli meistriliiga: Flora - Sillamäe Kalev (TV6), USA jalgpalli kõrgliiga: Toronto - New Yorgi Red Bulls (TV12)

Tarkvaratõlked:KDE stabiilne haru 1, 2 ja 3
KDE arendusharu 1 ja 2

No comments:

Post a Comment