3.4.11

Laubased mõtted

Tavaline tööpäev, millesse lõi mõningase augu ema väisamine külastamise, aja meeldiva veetmise ja kõhu täitmise eesmärgil. Õieti oli see mõistagi tema soov, et ma ta palge ette ilmuksin, enne kui ta pikemaks ajaks Kunglasse külvi-, künni- ja kaevetöödele suundub. Neiks paistab ka aeg käes olevat, sest ema juurde sibades võis täheldada, et kätte on tõepoolest jõudnud sopa- ja sitaaeg, tuntud ka kevade nime all... Meeldiv ihukosutus toidu kujul ja vaimukosutus paberajalehe lugemise ning ristsõnade lahendamise kujul oli siiski kiire lõppema, paraku...

Enese saba kergitamise raske, aga meeldiva töö jätkamiseks võib ära mainida, et Postimehe paberlehe (ja ka maksujõuliste veebiversiooni) tellijatel oli täna meeldiv võimalus lugeda Aleksejevi Tiidu elegantses sõnaseades "Jumala sõja" tutvustust-arvustust.
Postimees ja eriti selle AK oli ka muidu sel korral väga huvitav - ei mäletagi peale ühe Vikerkaare numbri viimastest aastatest nii palju head teksti rahvusmüüdi, ajaloo, mälu ja tõe-vale teemal, ajendiks sedakorda mõistagi too senise kaitseministri juba kurikuulsaks muutunud artikkel Diplomaatias, mis on (ja ka mu meelest õigustatult) materdamist saanud igast küljest, isegi siis, kui mõnigi materdaja õige mitme sealse seisukohaga vähemalt põhimõtteliselt või lausa ise seda adumatagi nõustub.


Loetud: Tuna 1/2011
Vaadatud: mitte muhvigi

Ilmunud tõlked: Jelena Skulskaja: "kõik muusikud on sead", eriti kevadel (Postimees, 02.04.2011)

No comments:

Post a Comment