27.4.11

Mageia 1 Beta2 väljas



Ettenähtud ajal ilmus täna peatselt esimest korda ilmavalgust nägeva uue distributsiooni Mageia teine beetaväljalase. Võrreldes esimese beetaväljalaskega paistavad head omadused (eelkõige kiirus) olevat jäänud samaks ning mõnedki miinused on likvideeritud. Nagu siinkirjutaja võis kogeda (virtuaalmasinasse paigaldamisel), paigaldatakse nüüd keele valimisel korrektselt kõik vajalikud lokaliseerimispaketid, nii et igal juhul KDE töökeskkond, Firefox ja LibreOffice on kenasti eestikeelsed.

Eesti kasutaja seisukohalt ehk olulisemgi on see, et tänu Sander Lepiku visadusele on nüüd Mageial välja pakkuda metapakett task-esteid, mille paigaldamisel paigaldatakse masinasse kõik, mida on vaja Eesti ID-kaardi või Mobiil-ID jaoks. Uudishimust proovisin ka kohe allkirjastada tühjana loodud tekstidokumenti ning mõningase aja möödudes (millest suurem osa kulus selle peale, et hankida SK veebist juurdepääsutõend) oligi see tehtud - see käib siis Mobiil-ID kohta, sest siinkirjutajal polnud laiskuse tõttu käepärast ei ID-kaarti ega kaardilugejat (need asusid kaugemal kui mobiiltelefon :-) ). Siiski, see task-esteid tuleb eraldi paigaldada, vähemalt praeguse beetaväljalaske puhul seda automaatselt kaasa ei panda.

Kui mainida üksikute tähtsamate tarkvarajuppide versioone, siis need on järgmised: kernel 2.6.38.4, KDE 4.6.2, Firefox 4.0, LibreOffice 3.3.2.

Vähemalt esmase mulje põhjal on beetaväljalase täiesti kasutatav ka igapäevasemate tegevuste sooritamiseks; tõenäoliselt võiks see sobida juba ka päris põhitöövahendiks, aga ettevaatus on muidugi tarviline vara ning neil, kes soovivad kindlapeale stabiilset töökeskkonda, tasub mõistagi ära oodata orienteeruvalt veidi enam kui kuu aja pärast ilmuv Mageia 1.

Väljalasketeade Mageia ajaveebis
Beta2 väljalaskemärkmed Mageia wikis
Võimalikud vead

Beta2 allalaadimislehekülg

No comments:

Post a Comment