16.9.13

Mageia 4 Alpha 2 väljas



Taas paraku poolteist nädalat hiljem, aga siiski lõpuks sain mahti kirjutada pisut seekord natuke isegi haruldaselt täiesti õigeaegselt ilmunud tulevase Mageia 4 teisest alfaväljalaskest.

Kui päris aus olla, siis võrreldes esimese alfaväljalaskega ei olegi õieti midagi rohkem öelda. Nagu ikka, ei ole välimuselt alfaväljaanded märkimisväärselt erinevad viimasest stabiilsest väljaslaskest (Mageia 3). Nii-ütelda kapoti all on muidugi muutusi olnud, aga need on pigem sellised, mis muudavad kõike küll kas kiiremaks või mugavamaks või tõhusamaks või üldse paremaks, aga jäävad ometi isegi kogenuma kasutaja silme eest varjule. Nii palju on siiski uut, et kui esimene alfaväljalase ilmuski vaid Live DVDna, siis teine alfaväljalase on saadaval nii Live- kui ka paigaldusversioonis.

Sestap olgu vaid loetletud olulisema tarkvara uued versiooni ja lisatud üks hoiatus teadaoleva vea kohta:

  • kernel 3.10.10
  • KDE 4.11
  • GNOME 3.9.11

Hoiatus käib aga selle kohta, et paigaldamise korral tasuks vältida selle lõpu eel pakutavat võimalust alla laadida uuendusi. Nagu ka teadaolevate vigade lehekülg mainib, on see võimalus praegu katki ja kui nõustuda pakkumisega, võibki jääda ootama, ilma et midagi juhtuks (ka isiklikult järele proovitud, täpselt nii ongi). Paigaldamise järel saab need uuendused ilma probleemideta paigaldada.


Väljalasketeade
Väljalaskemärkmed
Teadaolevad vead
Allalaadimine

No comments:

Post a Comment