2.7.09

Kolmabased mõtted

Täna sai siis üle mitme päeva taas registri kallale. Neetud, see asi võiks kiiremini minna! Aga ei lähe... ikka ja jälle leiab midagi, mida üle kontrollida või mida tuleb parandada ja nii edasi. Lihtsamaks muudab muidugi asja see, et nüüd saab seda otsingu-asendamisega üle kogu teksti teha, aga lõpetamise suunas liikumisele see muidugi kaasa ei aita...

Huvitava asja otsa sattusin täna - või õigemini, osaliselt ma teadsin sellest varemgi, aga mitte täielikult. Tegemist siis tervelt kuueosalise (!) kogumikuga "Aspects of the Orange Revolution", teemaks mõistagi Ukraina nn oranž revolutsioon. See peab ikka saksa põhjalikkus olema, et sellise asja kohta nii kapitaalne kogumik välja anda! Silma sattus ta aga sellega, et koguteosel on peatselt tulemas esitlus. Õieti on küll juba tegu kahe aasta tagus(t)e teos(t)ega, aga ma ei teadnudki, et seda oli kokku kuus osa, ehkki olen mõningaid lõike mõne listi vahendusel lugenud.

Uurisin taas veidi seda sugupuuvärki. Saaga on ikka väga hea koht, aga parajalt kannatust ja püsivust peab olema, et seal asju üles leida (oleks muidugi kena, kui kõik oleks indekseeritud, nii et lihtsalt otsi, aga selge see, et niisugune lootus on liialt naiivne... väga hea on seegi, et nii palju on digiteeritud, nii et ei pea tingimata isiklikult arhiivis istuma). Nii et sugupuu täiendamine arhiivimaterjalide põhjal jääb samuti ootama rohkema aja tekkimist (või siis seda, et emal jagub viitsimist seal mässata :-) ).

Loetud: Tehnikamaailm 7/2009
Vaadatud: Dexter (Kanal2), Kuritöö kodutänavas (Kanal2), Heroes (TV3)

No comments:

Post a Comment