1.7.09

Teisibased mõtted

Et eilne päev vahele jäi, oli siis sedakorda teisipäev tarkvara tõlkimise päev. Alustasin küll päeva KDE uuendamisega 4.3 RC1 peale, mis oli mõnevõrra pettumus - nimelt lõi see mu senise kena töölaua välimuse ja muud "kustomiseeringud" nagu niuhti minema ja ma pidin jupp jagu aega kulutama, et töölaud (hmm, mida ma küll väga harva vaatan :-) ) saaks samasuguse välimuse tagasi nagu enne - ja päris samaks mu meelest ei saanudki, värvid on nagu põhimõtteliselt samad, aga toonid kuidagi erinevad...

Kasutasin üle mõne aja taas tõlkimiseks Lokalize'i. Rakendus ise oli nüüd korras ega kippunud kokku jooksma, aga midagi imelikku oli ta juures ikka veel: kui proovisin uut tõlkeprojekti luua, siis sõltumata sellest, mida ma baaskataloogiks andsin, hakkas ta uljalt kogu failisüsteemi sisse lugema. Ja see mõistagi ajas masina hulluks, sest seda, mida lugeda, on siin ikka õige palju... Õnneks olid olemas ka varasemad projektid ja nendega sai ikka asja ära ajada. Katsetasin ka seda niinimetatud teisest sünkroniseerimist, mis lahtiseletatult tähendab, et kui valid tõlkimise ajal teise faili, siis need muudatused, mida teed tõlgitavasse faili, tehakse ka sellesse teise, eeldusel muidugi, et selles teises failis on samasugune originaaltekst olemas.

See täiesti toimis ja nii sain KDE stabiilses harus (peatselt ilmuv 4.3) dokumentatsiooni tõlkides muudatused kohe ka arendusharru sisse kanda. Vahva! Suuremalt jaolt jõudsin täna ära tehtud mooduli kdepim dokumentatsiooni, ainult KAlarm jäi veel tegemata (nojah, seal oli ka suhteliselt kõige rohkem teha, aga ma leidsin, et parem teen mooduli ülejäänud asjad korda kui et kulutan aega ainult sellele ühele ja vahest just mitte kõige tähtsamale rakendusele). Kolm nädalat on veel 4.3 ilmumiseni aega, nii et dokumentatsiooni osas ei tundugi kõik just väga hull olevat: on küll tõenäoline, et päris 100% valmis ma seda ei jõua, aga ikka oluliselt paremas seisus peaks see küll olema kui kas või veel 4.2 ajal.

Vennal oli täna sünnipäev. Helistasin ja õnnitlesin teda ning me jõudsime ühisele meelele, et see on õieti üks mitte just kõige meeldivam päev. Õieti oleks ta meeldiv siis, kui need igasugused soovijad ja muud tegelased tooksid lihtsalt kingid ära, kas või ukse taha, ja siis peaksid ise kuskil omaette peo maha :-)

Loetud: Akadeemia 1/2009
Vaadatud: Naiste mõrvaklubi (TV3), Lahingulaev Galaktika (TV6), Kurjuse kannul (Kanal2)

No comments:

Post a Comment