29.7.09

Teisibased mõtted

Põhimõtteliselt oli täna siis taas tavaline tööpäev, ainult et selle põhitöö kallale just väga palju ei saanud. Esiteks seepärast, et ärkasin üsna hilja - kolm väga pingsat päeva KDE kallal jätsid ikka oma jälje. Ja teiseks oli Diplomaatiast hakanud asju kuhjuma ning reeglina nende tekstid on pikemad ja omajagu raskemadki kui näiteks Postimehe omad - mis on ka mõistetav, sest viimane on ikkagi päevaleht ja vähemalt sellisel kujul, nagu päevalehed praeguses Eestis on, on neis vähegi tõsisemad, sisukamad ja pikemad artiklid sisuliselt välistatud või parimal juhul haruharvad, esimene aga kuukiri, milles jälle 2000-3000- või isegi nii 5000-tähemärgised nupsikud tunduksid tagasihoidlikult öeldes imelikuna.

Kõige selle juures oli kummastav, et vähemalt mu meelest täna KDE 4.3 sildistamist ei toimunudki. See tekitas mõneti süüdlasliku tunde õhtuks, et kui oleks pärast ärkamist veel veidi vaeva näinud, oleks äkki saanud nende neetud mängude käsiraamatutega ühele poole. Aga teisalt, kaks mängu, millel on uued ja sestap tõlgitud kujul olematud käsiraamatud, ning üks, mis vajab ulatuslikku uuendamist (mis tähendab, et seni on saadaval vana versioon, mis vähemalt osaliselt on ka praegu kasutuskõlblik), ei vääri vahest nii palju küünlaid ka nüüd.

Õhtul vaatasin telerist filmi Kaklusklubi, mis tõi mitmeid nostalgilisi mõtteid. Film ise oli endiselt hea, kuigi, eks ta ole, kui keegi ei peaks olema seda varem näinud, siis tänapäeval see vahest nii suurt elevust enam ei tekita, kõik need efektid ja käigud ja mõtted ja ideed on mujalgi, võib-olla ka paremini läbi mängitud. Aga kümme aastat tagasi olid Kaklusklubi ja mäletamist mööda umbes samal ajal välja tulnud Matrix ikka väga kõvad sõnad, tõelised vapustajad. Nostalgiaga on aga see nii palju seotud, et see on üks väheseid filme, mida ma olen kinos vaatamas käinud. Minusugusel inimpelguril on ju väga raske kinno pääseda, sest üksi ma sinna minna ei saa ja naljalt ei õnnestu leida kaaslast või kaaslasi, kellega kinoskäik ette võtta. Aga Kaklusklubi oli üks väheseid erandeid ja väga hea erand, sest film ise valmistas ikka täieliku elamuse.

Loetud: Akadeemia 6/2009
Vaadatud: Flash Gordon (TV6), Kaklusklubi (TV3), Lahingulaev Galaktika (TV6), Naiste mõrvaklubi (TV3)

No comments:

Post a Comment