10.7.09

Neljabased mõtted

Jälle üks tavaline tööpäev ja et ilmad on jätkuvalt kenad, siis ka üsna eduliselt kulgenud.

Ema oli suutnud oma tekstifaili mahtu nii palju kärpida, et see mahtus nüüd selle tema promosaidi üleslaadimismahu alla ja nii saigi lisaks siis graafilisele sugupuule ka pikem tekst suguvõsa kohta võrku üles. Hea oli seda üle lugeda ja ta oli seda tublisti täiendanud nende viimaste nädalate lisamaterjalidega ning isegi suguvõsa kokkutulekult ühispildi lisanud. Vaffa!

Õhtul sai veidi selgust selle teise ebaõnnestunud internetiühendusega Mandriva kasutaja asjus (tema probleemist on juttu siin). Jälle ADSL-ühendus ja jälle probleemid PPPoE-ga. Huvitav, kas see on mingi Mandriva-poolne viga või peabki asi nii olema, et sellist ühendust tuleb tingimata käsitsi seadistada. Minu kujutelmas võiks see siiski käia automaatselt, nii et kasutajal pruugib vaid oma kasutajatunnus ja parool sisestada ja ühendus olemas. Aga Sander arvas, et ilmselt nii ei saa, kuigi ka tema ei osanud öelda, miks täpselt. Mul ei ole sellest paraku üldse aimu, aga kui aega leiab, peaks veidi uurima, kas see on üldse võimalik või on seal tõesti mingid ületamatud takistused automatiseerimise ees. Kui ei ole, siis peaks Mandrivale veateate tegema, et ikka inimestel asi lihtsam oleks ja nad end halliks ei peaks nuputama, kuidas seda internetti saada...

Postimees avaldas siis selle Eco vaikuse-artikli ära. Ja nagu oodata oli üsna provotseerivalt kirjutatud asjast, leidus ka neid igihaljaid kõige vastu protestivaid kommentaatoreid, kes kunagi millestki aru ei saa, aga siiski suu lahti teevad :-) Eriti hea oli muidugi lugeda vist isegi mitu korda arvamust, et need, kes tänaval või mujal avalikus kohas kõrvaklappidega muusikat kuulavad, ei sega ju kedagi. Nojah, kindlasti on ka häid klappe olemas, mis tõesti väljapoole pea kuulda ei ole, aga ikka kohe valdav enamus neist summutab kuulatavat päris kesiselt. Ma olen rohkem kui üks kord pidanud bussiga Tartusse sõites "nautima" kaht tundi räppi, hipphoppi ja teab veel millist jama... Just mitte nii valjusti, et oleks mõtet märkust teha, aga ka mitte nii vaikselt, et ei segaks. Aga no õnneks oli arukaid kommentaatored ikka rohkem, võib-olla oli ka tekst nende tavaliste lämisejate jaoks veidi liiast :-)


Loetud: Akadeemia 2/2009
Vaadatud: Lasko - Die Faust Gottes (RTL), Tähekütt (TV6)

No comments:

Post a Comment