24.6.11

Neljabased mõtted

Järjestikku teine tarkvara tõlkimisele pühendatud päev, mis paraku jäi ühe ootamatu, tükimat aega väljaskäiku nõudva sündmuse tõttu, millel ma siin lähemalt ei peatu, arvatust lühemaks. Sestap ei jõudnud ka nii palju, kui eile olin naiivitarina arvanud. Ent siiski võib öelda, et nüüd on KDE arendusharus kasutajaliidese pool tervikuna isegi pisut paremas seisus, kui see oli enne äsjast mitmenädalast pausi. Samuti jõudsin Mandrivas, kus nüüd on tõlkimine vähemalt idee kohaselt läinud üle Transifexi (ehk siis veebipõhiseks), ära tõlkida paar asja, millest üks, too uus rakenduste käivitamise ja muu sellise aplett, läheb kindlasti ka Mandriva Linux 2011 koosseisu, teine, uus tarkvarahaldur, tõenäoliselt mitte või kui, siis rakendusena, mida huvilised võivad soovi korral paigaldada ja proovida, aga mitte senise Rpmdrake'i asendajana.

Hommikul vaadatud võidupüha paraad Tartus tõi hea kaameratöö tõttu, mis mitu korda näitas kena üldvaadet Emajõest ja selle kallastest, meelde hiljuti puhkenud diskussiooni nendesamuste kallaste betoonkobakatega "ilustamise" kohta, et Tartule ikka "tõelise linna" pale anda. Minu süda tilguks küll verd ja muid vedelaid olluseid, kui seal rohelise asemel mingi muu värv hakkaks domineerima, aga noh, teisalt, kui mul kunagi Civilizationi mängides ka lõpuks maru igav hakkas, ehitasin samuti kogu planeedi täis teid ja linnu ja muud sellist (ehkki tolle mängu loogika nõudis ka põllumaad - aga metsa ja "loodust" üldiselt mitte). Ilmselt on siis ka Tartus kätte jõudnud aeg, kus mingeid probleeme enam ei ole, viimasedki korruptandid, kes veel viimse pelgupaigana hariduselu varju olid ennast suutnud ära peita, välja juuritud, ja nüüd pole siis muud midagi teha kui lihtsalt otsekui küllusesarvest ülevoolavaid ressursse kuidagigi ära pruukida...

Loetud: Tuna 2/2011
Vaadatud: Võidupüha paraad (ETV), Verekivi (ETV2), Libarebased ja kooljad (ETV2), jalgpalli sõpruskohtumine Uruguay - Eesti (ETV)

Tarkvaratõlked:
Mandriva: rosa-launcher ja Mandriva Package Manager
KDE: arendusharu

No comments:

Post a Comment