30.6.11

Kolmabased mõtted

Tavaline tööpäev, mida pisut kärpis ühe artikli tõlkimine Postimehe hüvanguks.

Jalgpalli MM-il jagus üllatusi tänagi. Esimene ja selline ebameeldivate killast tuli Norra - Ekvatoriaal-Guinea mängust, kus eeldatavalt paremad norralannad suutsid suurivaevu saavutada 1:0 võidu. Teine, Brasiilia - Austraalia mäng selles mõttes väga palju üllatusi kaasa ei toonud: oodata oli ägedat võitlust ja seda ka kogu mängu ajaks jagus, nii et kui ka 1:0 esimese kasuks oli oodatav tulemus, polnud see siiski sugugi ainuvõimalik lahendus, sama hästi oleks võinud võita Austraalia või, mis usutavam, oleks mäng võinud viiki jääda.

Nüüd, kus alagruppide mängude esimene voor on läbi ja kõik naiskonnad saanud võimaluse ennast näidata, võiks öelda, et senised mängud on kulgenud üsna eeldatavalt ettevaatlikult. Mõneti on siiski üllatanud, et eeldatavalt nõrgemad naiskonnad on suutnud väga visa vastupanu osutada ega ole lasknud tugevamatel endast teerulliga üle sõita, vaid lausa pannud mitmel korral kahtlema, kas need arvatavad tugevamad üldse suudavad neid võita. Siiski, põhjanaabrid Rootsi ja Norra valmistasid teatava pettumuse: mul oli nende võimetest parem mulje, nüüdsetes mängudes aga ei suutnud kumbki ennast kuigi heast küljest näidata, jättes kuidagi üpris kahvatu mulje. Ainukesed, kes on mänginud favoriidi vääriliselt, on olnud ameeriklannad, FIFA edetabeli kohaselt ka parim naiskond üldse. Ka sakslannad olid päris head, nagu kahekordsele maailmameistrile kohane. Loodetavasti annab homme algav alagrupimängude teine voor juba parema võimaluse sõklad teradest eraldada.


Loetud: Tuna 2/2011
Vaadatud: jalgpalli MM: Norra - Ekvatoriaal-Guinea (Eurosport), jalgpalli MM: Brasiilia - Austraalia (Eurosport), Seitseteist kevadist hetke (ETV)

No comments:

Post a Comment