27.6.11

Pühabased mõtted

Tavaline tööpäev, mida katkestas (ja katkestab järgnevatel nädalatel veelgi) mõneks ajaks täna alanud jalgpalli MM. Paraku Eesti telekanalid seda üle ei kanna - ilmselt peegeldab see nii suhtumist kui ka asjaolu, et kui ka üldiselt on jalgpall Eestis päris hinnatud mäng ja Eesti meeste meeskond üsna sageli isegi lootustäratav, siis naiste jalgpalli osas on asjad üpris nutused (viimasel EMil näiteks lõpetati kvalifikatsiooniringis väravatevahega 2:13, mis tagas alagrupis ilma kõhklusteta viimase koha...; tänavuse MMi kvalifikatsioon ei olnud ka just palju parem, sest kuigi alagrupis viimaseks ei jäädud, olid kaks 0:12 kaotust ikka õige valusad - olgu, üks oli prantslannade vastu, kes on piisavalt tugevad, aga teine islandlannade vastu, kes muidugi on ka piisavalt tugevad, aga kellele ehk siiski oleks võinud ka vähemaga kaotada...). Aga noh, võib-olla paraneb ka nende mäng tasapisi ja ehk muutub ka telemeeste suhtumine...

Avapäeva mängud, kus vastamisi olid Nigeeria ja Prantsusmaa ning Saksamaa ja Kanada, ei olnud küll eriliselt köitvad selles mõttes, et favoriit oli mõlemal juhul üsna selge ja selles osas ei pidanud ka pettuma. Siiski, eriti Kanada osutas väga südi vastupanu teist korda järjest tiitlit kaitsvatele sakslastele ning nähtu põhjal võib ka prantslannadel nendega omajagu vaeva olla, seda enam, et nende võit nigeerlaste üle üheainsa väravaga ei olnud väga veenev - pigem mängisid nigeerlannad kesiselt kui prantslannad eriliselt kenasti. Ka sakslannade massinavärk, mis muidu toimib nagu sakslaste jalgpallimassin ikka, olgu väljakul siis mehed või naised, ei libisenud täna ehk piisava sujuvusega, aga oma võtsid nad siiski kindlalt ära.


Loetud: Tuna 2/2011
Vaadatud: jalgpalli MM: Nigeeria - Prantsusmaa (Eurosport), jalgpalli MM: Saksamaa - Kanada (Eurosport), Pushing Daisies (Kanal2), Vii (PBK)

No comments:

Post a Comment