5.6.09

Neljabased mõtted

Tänane päev kulus taas täielikult tõlke ülelugemisele. Oh, võtab see ikka aega! Kuid lõpp pole enam kaugel, vahest juba see nädal saab sellega ühele poole ja siis saaks järgmine nädal raamatu üle anda ja hulga inimesi lõpuks õnnelikuks teha.

Päeval jõudis minuni Suure Eesti Raamatuklubi pakike, suhteliselt kentsakalt sealjuures. Helistati postkontorist ja päriti viisakalt, kas olen kodus ja nii edasi, millele ma vastasin muidugi jaatavalt ja jäin ootama. Siis millalgi, kui lepitud aeg oli juba läbi saamas, helistati uuesti ja küsiti, kus ma siis ometi olen, et juba kaks korda on käidud! Ja selgus nagu ikka, et kullerid piirduvad vaid fonoluku näppimisega ega tee väljagi sellest, et tellimislehel on kirjas ka kliendi telefoninumber. Aga kätte ma siiski paki sain ja olgu siis ka sisu ära mainitud:
- R. Kuutma. Mälestused. Wabariigist Vabariiki
- H. Rinne. Laulev revolutsioon
- S. Oksanen. Puhastus
- S. Oksanen. Stalini lehmad
- U. Eco. Kuus jalutuskäiku kirjandusmetsades
- A. Sisask. Kummalised seosed
- T. Madisson. Riiki tappev kuumalaine

Õhtul helistasin tädi Sirjele, tal täitus nüüd ilus ümmargune 60. eluaasta. Oli teine agaralt ametis ja väitis, et kuigi täna midagi ei pea, siis alles homme tulevat pidu missugune :-)

Päris lõbus oli täheldada Venemaa kerget altminekut infosõjas. Paari päeva eest ilmus Venemaa kaitseministeeriumi saidile "Sõjandusentsüklopeedia" rubriiki üks "analüütiline artikkel", mis sisuliselt asetas II maailmasõja puhkemise süü Poolale, kes ei olevat Saksamaa igati mõistlikele ja tagasihoidlikele soovidele põikpäiselt soovinud vastu tulla. Piisas sellest, et mõned Vene väljaanded (näiteks Vremja Novostei) ja nende järel lääne uudistekanalid (näiteks Briti Telegraph ja Associated Press) asja üles võtsid, kui materjali otsekui võlukepikesega kaitseministeeriumi saidilt kadus ning ministeerium pidas vajalikuks esitada selgituse, et "analüütilised materjalid" ei väljenda "ametlikku seisukohta" :-)
Aga et artikkel on siiski piisavalt räige, siis olgu ta Google'i vahendusel ka ära toodud eraldi sissekandes.

Loetud: Akadeemia 8/2008
Vaadatud: Kaitseinglid (TV3), Räpane seksikas raha (TV3), Tähekütt (TV6)

No comments:

Post a Comment