17.6.09

Teisibased mõtted

Niisiis, väike pingutus ja tõlke ülelugemine ongi ühel pool! Nojah, tegelikult jäi küll veidi veel kaartide tõlkeid läbi sobrata, aga neid peab nagunii veel korrigeerima vastavalt sellele, kuidas ma raamatus veel asju ühtlustan. Nii et paranduste sissekandmine ja ühtlustamine ja lõppeks ka tõlkija eessõna kirjutamine kõikvõimalike selgitustega, miks miski just nii on (ja selle peale kunagi hiljem kindlasti arvustajatelt, aga võib-olla juba eelnevalt toimetajatelt pähesaamine :-) ) ja siis see vastik register ja ongi asi ants ja valmis!
Aga jah, sellele tõlkijale tekib küll tahtmine üle kulbi anda - kui ikka nii iga lehekülje kohta on oma neli-viis parandamist vajavat asja, siis on ta ju ikka täiesti lootusetu juhtum... Ahei, kohe tuleb meelde, et ma ise olengi see idioot-tõlkija... :-)

Ema helistas täna ja tuletas meelde, et tema onutütar tahab järgmine nädalavahetus midagi suguvõsa kokkutuleku sarnast korraldada. See oleks siis Venede suguvõsa või umbes nii ehk siis emaemapoolne suguvõsa. Mingit erilist vabandust kõrvalehiilimiseks ei osanud leida, nii et vahest lähengi. Ei ole ju ka ammu Taikses enam käinud. Ja viimati saigi suuremal hulgal sugulasi nähtud sellesamuse vanaonutütre isa elik minu vanaonu matuste ajal, nüüd oleks siis nagu veidi rõõmsam üritus...

Õhtul kuskil 2 ja 4 vahel oli internet mõneks ajaks ära ja isegi teler ei töötanud. Väidetavalt valmistub Starman "ülikiireks" internetiks. No tore, kui see teoks saab, kuigi mu meelest pole kiirusel praegugi suurt viga midagi.

Loetud: Diplomaatia 6/2009
Vaadatud: Naiste mõrvaklubi (TV3), Kurjuse kannul (Kanal2)

No comments:

Post a Comment