13.6.09

Reedesed mõtted

Tänanegi päev möödus valdavalt endiselt tõlke ülelugemisega. Oh, saaks see juba kord läbi! Siis saaks loobuda tolle idioodist käpardliku tõlkija sõimamisest ja võtta endale palju sobivam idioot-tõlkija roll hoopis... :-)

Aga tänane päev oli ka väljaskäimise päev, nojah, ikka see tavapärane ring: pood ja postkontor. Ikka jube palav on väljas. Kuigi ma sattusin suhteliselt hea aja peale: taevas oli pilvine ja tubli tuul ka puhus ning postkontorist tagasi tulles hakkas isegi, hmm, kuidas seda öelda, õhku niiskus tekkima oleks vist asjakohane, sest vihmaks ega isegi tibutamiseks seda nüüd küll nimetada ei saa, kui keskeltläbi üks vaevutajutav niiske õhu ollus tabab paljast kolpa nii ühe sammu jooksul... Aga ilmselt mul vedas, sest pärast seda jätkas temperatuur mu meelest aina kasvamist ja selles nüüd küll midagi kena ei ole...

Ain oli OpenOffice.org-i tõlget veidi edasi viinud, "kahtlaseid" tõlkeid välja rookinud ja mõned juurde tekitanud, nii et lugesin neile korrektuuri. Äkki tekib millalgi aega, et saaks aidata tal Abi enam-vähem lõpule viia, seal üks suuremaid puuduolevaid osasid ongi just Writerist, mis ju minu peamine "relv". Ja terve hulk igasugu märkusi on ka, mida ta vist ei ole sisse viinud ja mis nukralt ootavad tema või minu mingit vähegi kopsakamat ajaauku... Eks vaatab, praegu läheb väga pingeliseks taas jälle: niipea kui tõlge üle loetud, tuleb kohe uus asi otsa kiiresti.

Täna siis tuligi see müstiline Diplomaatia, millesse ma Jacob Zumast pika artikli tõlkisin. Ja üllatas täiega: ei oleks küll uskunud, et terve number Aafrikale pühendatakse! Aga nii ta oli. Eks lähipäevil jõuab vahest lugeda, seal paistis huvitavaid materjale olevat (peale enda tõlke muidugi :-) ).

Ahjaa, igaks juhuks kirja ka raamat, mille järel postkontoris käisin:
- Thomas M. Destree, Enn Kerner (toim.). Enimesinevad trükitehnilised vead poognatrükis


Loetud: Arvutimaailm 6/2009
Vaadatud: Jack Hunter und die Suche nach dem Grab des Pharao (RTL2), Kung Fu 2 (TV3)

No comments:

Post a Comment