29.6.09

Pühabased mõtted

Tänast päeva täitis täiega suguvõsa kokkutulek. Hommikul tuli muidugi hirmvara ärgata, et rongi peale tõtata, aga õnneks on olemas ka "1. klassi" vagun, kus saab natuke sõba ja muid rõivastuselemente silmale lasta. Türil ootas vend ees, käisime ka surnuaialt läbi mitmesugustele esivanematele küünlaid panemas. Ja siis oligi aeg sõita Taiksesse tädi Helgi juurde (või õigemini, ohjah, see on keeruline juba, vanaonu tütar on ta siis...).

Ilm oli õnneks vähemalt minu seisukohalt hea, alles õhtuks tuli taas päike välja ja hakkas kõrvetama. Tasapisi ilmus tädi Helgi juurde ka muud rahvast (me olime ema, venna ja vennatütrega vaata et esimesed), nii et lõpuks oli ligikaudu 40 inimest kohal (täpsemalt 38, kui uskuda paari ülelugemist).

See oli tegelikult päris vahva: vanemad inimesed pajatasid veidi mälestusi, lookas söögilaud, kuhjaga kõikvõimalikku suhtlemist, albumite vaatamisi, sugupuude võrdlemisi ja täiendamisi ja nii edasi ja muud sellist. Ligemale pooled tundsin ma otsekohe ära: endast vanema põlvkonna ja põlvkonnakaaslased pea täielikult, aga neid nooremaid, järgmise põlvkonna esindajaid ma muidugi ei teadnud - viimane kokkupuude oli ju kaheksa aastat tagasi ja ka siis suhteliselt põgus, viimase vanaonu matustel, mida ei saa just tutvumisõhtuks ju pidada... (ahjaa, sellesamuse vanaonu kuldpulma pidamise videot vaatasime ka seal; üritus ise toimus nii enam-vähem täpselt 20 aasta eest, nii et seda oli lausa lõbus vaadata, kuidas mõned veel pisikesed rüblikud olid või mismoodi tollane olustik välja nägi...) Nüüd olid aga need järgmise põlvkonna esindajad juba kõik nii täiseas või selle ringis, mis annab lootust, et vähemalt osa neist õnnestub ka järgmisel kokkupuutumisel ära tunda :-)

Õhtul täiendasin ka ise veidi sugupuud, mida ma Geni.com-is hakkasin koostama. Väga kaugele edasi sellega just ei jõudnud, nii et on teine veel armetu, aga mingi idu on siiski olemas. Loodetavasti jõuab millalgi seda täpsustada ja laiendada nende ohtrate andmetega, mis kokkutulekul lisandusid.

Loetud: Akadeemia 12/2008
Vaadatud: mitte muhvigi (kui jätta välja eespool mainitud kuldpulma video)

No comments:

Post a Comment