20.10.10

Pühabased mõtted

Tavaline tööpäev, mida veidi kärpis ema külaskäik. Ta oli just äsja Kunglast tulnud ja nagu sellistel juhtudel ikka, rõõmus ja õnnelik. Kui muidu mitmel pool Eestis sel nädalavahetusel olla võinud tugevat tuult või lausa tormi tunda (ka siin mu juures Tallinnas õnnekombel), siis seal olevat olnud üsna rahulik, nii et uut katust päris proovile ei saanudki panna :-) Eks näeb siis talvel ja kevadel, kas see on ikka korralikult tehtud... Ema tõi lisaks muule heale-paremale (mille hulka kuulus spetsiaalse kingitusena ka üks tilluke õunapabul) ka ühe ristsõna, mis veelgi vähendas tööaega, aga siiski mitte väga palju.

Sattusin Arvutimaailmast lugema huvitavat artiklit, kuidas keegi, kes põhimõtteliselt on eluaeg Windowsit kasutanud, otsustas ühel päeval, et proovib järele, mis elukas see Linux on. Võttis siis teine selle kõige levinuma Ubuntu ette ja oli väga üllatunud, et see ei nõuagi mingeid eriteadmisi. Lõpuks ta siiski leidis, et mitmed asjad, millega ta on harjunud, päris niimoodi või üldse ei tööta, aga üldhinnangu andis oma kogemusele siiski päris edulise.

Nägin täna Keskmaa Ordu üleskutset asuda usinalt kirjutama jutukesi, et osaleda nende kunsti- ja muinasjutuvõistlusel - millegipärast tundub, et see oli näha ainult Facebookis, nende enda koduleheküljel sellist teadet silma ei jäänud. See on nii vahva, et muinasjutuvõistlusi ka korraldatakse. Vahel harva on keegi ju neid ka organiseerinud, aga mu meelest ikka armetult vähe (lasteraamatuvõistlused ju päris hästi siia alla ei mahu, sest neile oodatakse ikka enamasti vähe pikemaid, ikka jutustuse mõõdus asju - mitte ei muinasjutt kõige laiemalt tõlgendades selle alla ei mahuks, aga siiski). Samas muinasjuturaamatuid, ka uusi tekste, ikka ilmub ja ma olen päris kindel, et nõudlus nende järele on täiesti olemas.


Loetud: Arvutimaailm 10/2010
Vaadatud: Ärapanija (Kanal2), ENSV (ETV), Asustatud saar (TV3+)

No comments:

Post a Comment