4.10.12

Kolmabased mõtted

Nähtavasti tõesti üks viimaseid logelemispäevi, sest kui vahepeal olid ka kõik teised tõlkesoovijad (täpsemalt siis Postimees ja Diplomaatia) end targu vaos hoidnud ja lasknud mul mõnuleda ja täiega eimillegitegemist nautida, siis täna tuli maha saada lausa kahe tõlkega Postimehe hüvanguks.

Siiski oli tänase päeva nael järjekordne väljaskäik, sedakorda Viru keskuse Rahva Raamatusse, kus esitleti vastselt ilmunud raamatut "101 Eesti lahingut". Rahva Raamatu esitlused, vähemalt need, kus mul on olnud juhus käia, on võrreldes näituseks Apollo omadega olnud alati selle poolest erilised, et seal on suisa laud kaetud: natuke vahusemat või muulaadset veini, pisut suupisteid ja muud sellist. Nagu tänagi. Muidugi ja loomulikult, ka esitlus ise Juure Mardi juhtimisel ning autorite Õuna Mati ja Ojalo Hanno osalemisel oli päris kena. Sain ka raamatusse sisse kaeda, paistis teine päris asjalik olevat, kuigi, nagu ka diskussioonis märgiti, selline mõnevõrra venitatud, kui pealkirja silmas pidada: kas ikka saab päris lahingute alla liigitada näiteks mässe sõjalaevadel või Eesti talupoegade vastuhakke? Või siis nonde kuulsate Salme laevade põhjal tingimata lahingut tuletada - mis on muidugi loogiline järeldus, aga mine võta kinni ...

Ent sellest hoolimata paistab olevat hea raamat ja mul oli lausa kiusatus see endale ka kohe hankida. Aga et ma hiljaaegu tutvusin ühe põneva kontseptsiooniga, mis kannab nimetust kokkuhoid ja millel on maailmas kõikvõimalikest krugmanidest ja muudest nobelistidest hoolimata üllatavalt palju poolehoidjaid, otsustasin proovida seda praktikas rakendada ja jätta raamatu hankimine raamatuklubist tellimise hooleks, kus see ka üsna mitu krooni odavam paistab olevat. Päris edukalt tuli välja see katsetus!

Siiski leidsin koju tagasi sõites, et ühest katsetusest päevas piisab, ja astusin läbi Rimi Hypermarketist, et natuke toidukraami hankida. Seal ootas mind ees teine üllatav tõdemus: tänase päeva puhul oli Rimi otsustanud külalistele nostalgiatunni teha ja tekitada sellised mõnusad poole poe peale looklevad sabad kassade taha, nii et kui ma poes kaupa valides veetsin nii minutit kümme, siis kassasabas oli rõõm aega surnuks lüüa oma pool tundi otsa. Kah vahva!

Loetud: V. Pelevin. Arvud; V. Pelevin. Libalooma Püha Raamat
Vaadatud: Süvahavva (Kanal2), Meie aasta Siberis (Kanal2), Euroopa jalgpalli meistrite liiga: Londoni Arsenal - Pireuse Olympiakos (TV6), Sündmus (TV3)

No comments:

Post a Comment