28.10.12

Laubased mõtted

Osaliselt tavaline tööpäev, millesse aga mõneti erakorraliselt lõi lünga ema ja ta poiss-sõbra külastamine. Tavapärase pühapäevase rutiini aitas purustada väikese vennatütre (kes, hmm, polegi enam nii väike, vaid juba vaat et korralik teismeline, tuletades musugustele kändudele meelde ajalikkuse kõduvust ...) koolivaheaja lõpueelne dessant päälinna.

Teel ema juurde nägin siis ära ka selle nõndanimetatud talve, mille üle eile palju kilkamist, kurjustamist ja isegi politseilisi hoiatusi kuulda oli. Nojah, et kõrvetav kollane ketas oli taevas ja temperatuur kuskil nulli kandis, ehk kraad-paar alla, siis väga talvetunnet ei tekkinud. Seda enam, et paistis, et taevast allapudenenud valge ollus ja pudenemisega kaasnenud ilmaolud olid tõsiselt segi löönud lehtpuude plaanid: neil oli nähtavasti kavas lehtedega maha saada ikka plaanipäraselt (puudel on see mahasaamise tsükkel vist inimestega võrreldes veidi lühem, alla üheksa kuu mu meelest siiski), aga samused olid neid ilmselt nii võimsalt ehmatanud, et tekkinud oli nurilangetus ja nii oligi too valge ollus kohati kaetud, kohati muidu läbisegi igasuguste kollaste, pruunide ja muud karva lehelastega ... Ja no muidugi polnud kuskil ka libedust, mis ju talve tavaliselt ikka iseloomustab, eriti algust ja lõppu, aga see võib olla muidugi ainult mu kui jalakäija ja sealjuures piisavalt hoolikalt sobilikke pinnaga kokkupuutuvaid elemente ihu edasiliigutava jäseme otsa valiva jalakäija partikulaarne vaatenurk ...

Ema juures ootas mõistagi ees tavapärane korralik kõhutäis kõikvõimalike hõrgutustega ja tubli peatäis, ehkki viimase eest hoolitses sedakorda kõigest üksainus ristsõnavihik. Aga see oli see-eest Meistriristik, mis tähendas, et peatäit jagus kauemakski, ka koju veel. Tundub, et seal on QA kergelt alla käinud: ka selles numbris oli väikesi vigu. Nähtavasti on võtmemõistatuste koostamine ja kontrollimine eriti raske ülesanne, sest kui ma õigesti mäletan, on neis üsna tihti väiksemaid apse ette tulnud. Nagu ka seekord: üks nihkes küsimus, mis tekitas korralikku peavalu, sest mõlemad vastused olid nagu teada, aga kui küsimustes on ikka öeldud, et üks on arvatava kümnetähelise asemel üheksatäheline ja teine arvatava kümnetähelise asemel üheteisttäheline, siis võtab veidi aega, enne kui tabad ära, et tegu on veaga. Ja noh, tolle laeva nimi oli ikka Costa Concordia, mitte Costa Costa Concordia ... :-) Aga muidu õigustas Meistriristik kenasti ristsõnavihikute lipulaeva nimetust.

Loetud: Tuna 3/2012
Vaadatud: Eesti jalgpalli meistriliiga: Flora - Nõmme Kalju (TV6), Elavad surnud (Fox)

No comments:

Post a Comment