15.3.11

Esmabased mõtted

Tavaline esmaspäev, see tähendab tarkvara tõlkimisele pühendatud päev. Ka tänane kulges KDE tähe all, kus põgusalt sai kohendatud stabiilse haru üksikuid vahepeal kohendamisvääriliseks muutunud stringe ning peamine aur välja lastud arendusharu kasutajaliidese poole peale (dokumentatsiooni juurde ei jõudnud ka sel esmaspäeval, aga õnneks ei ole seal hetkel ka midagi väga põlevat, pigem oleks nagunii tegemist nii-ütelda vanade võlgadega, selliste käsiraamatutega, mis kuuluvad suhteliselt vähelevinud rakenduste juurde või siis lausa rakenduste juurde, mida polegi veel tõlgitud).

Täna tehti telefonitsi ja hiljem ka e-postitsi ettepanek hakata "meediastaariks", mis oli lausa nii ahvatlev, et ma ei suutnud sellelle pakkumisele kuidagi ära öelda :-) Aga lähemalt sellest siis, kui see meedia vastse staari ka kogu maailma, kõigi nende seitsme miljardi staarijanuse inimese ette välja käib :-)

Täna oli ka emakeelepäev ja erinevalt möödunudreedesest Sirbist, mis vaid esikaanel õrritas selle visuaalse äramärkimisega, jagus tänasele päevale rohkelt üritusi ja muid ettevõtmisi ja tegemisi, mis kas või viivuks tõstsid ka eesti keele neisse kõrgustesse, kus selle päevaga seotud juubilar teda nii kangesti näha oleks tahtnud... Mis muidugi ei tähenda, et tänasel päeval halba keelekasutust poleks kuskil täheldada olnud, võib-olla isegi selle võrra kontrastsemana, aga olgu peale, meekiht oli korraks tõrvatünnil vähemalt peal ja sai keele magusaks küll! :-)


Loetud: Akadeemia 3/2011
Vaadatud: ajavaod: Hüpe tundmatusse (ETV2), Välisilm (ETV), Välisilm esitleb: Armadillo (ETV), Fringe (Pro7)


Tarkvaratõlked:
KDE stabiilne haru
KDE arendusharu

No comments:

Post a Comment