7.3.11

Pühabased mõtted

Tavaline tööpäev, mida veidi kärpis ja millesse tõi meeldivat vaheldust ema ja ta poiss-sõbra külaskäik kalli pojukese poputamise eesmärgil. Ja poputamisega oli tõepoolest tegemist, sest see külakost, mida ema kaasa tõi, oli imehea ja igati kohane ja sobiv. Saab muidugi ka õunte abil tekitada tuppa sooja ja mõnusalt lõhnava keskkonna, aga märksa kindlam ja kiirem viis on seda teha hernesupiga, mida ma siis tänu ema lahkusele täna tublisti vitsutada sain - nojah, vastlad on ju õieti veel ees, aga samas, kes see ikka on öelnud, et neid peab just siis tähistama - ja mitte näituseks täna? Kui lisada sellele veel raudselt maailma parimate toitude sekka kuuluv omlett ning tagatipuks vahukoorekuklid, mis olid tehtud just mu maitse järgi, see tähendab kukli ja vahukoore vahekorras nii umbes üks kolmele, siis oli see tõeliselt nauditav hommiku-, lõuna- ja õhtusöök, igati ontlik tänase, käesoleva aasta 65. päeva tähistamiseks! Lisades siia veel paar ristsõna, mille ema mulle lõpetamiseks tõi ja mis tööaega küll veelgi kärpides ometi naudingut pakkusid, võib tänast päeva pidada nii kordaläinuks ja õnnestavaks, nagu ei ühtegi teist päeva üle päris tüki aja (mõned ööd on ehk siiski silmad ette andnud, aga see on ka mu puhul loomulik muidugi, et päevad peavad pongestama, et vähegi ööde väärilised olla...).

Lisaks sellele laekus koos emaga ka mu viimane jõulukink, milleks oli TEA välja antud kaheköiteline inglise-eesti seletav sõnaraamat. Kindlasti vajalik ja lausa tujutõstev raamat: esimese hooga lahti lüües langes pilk kohe sõna day peale, mille esimene näitelause tundus kuidagi seletamatul kombel äärmiselt asja- ja enesekohasena: your days are numbered...


Loetud: Tehnikamaailm 3/2011
Vaadatud: Neli tankisti ja koer (ETV2), Ajavaod: Barbaruse lahkumine (ETV), Ärapanija (Kanal2), U-900 (RTL), Spioonid (ETV)

No comments:

Post a Comment