4.3.11

Neljabased mõtted

Tavaline tööpäev, mida ma kärpisin pisukese väljaskäiguga naabruses asuvasse kauplusse toiduvarude täiendamise eesmärgil. Ilm oli märgatavalt parem kui eile vähemalt selles mõttes, et päikest eriti polnud näha, aga vastikult soojaks on ikka küll läinud - karta on, et kevad ja seejärel see kõikse kohutavam aastaaeg on kohe-kohe saabumas...

See ei olnud aga esimene tänane kokkupuude (tavaliselt hirmuäratava) välismaailmaga - juba enne seda seadis sammud mu ukse taha postikuller, kandes hellalt kätel SERK-i raamatupakikest, mille sisu olgu ka siin ära mainitud:



Sattusin täna lugema üht raamatuarvustust või midagi sellist, kust selgus, et suurel ja laial Venemaal leidub ikka igasuguseid imeinimesi, kellest üks, vaadeldes 1937. aastal sadade tuhandete inimeste elu nõudnud terrorilainet, suutis jõuda järeldusele, et selles polnudki õieti keegi süüdi - see lihtsalt juhtus nii! Aga noh, revisioniste leidub muidugi kõikjal, enam-vähem igal üksikult võetaval maal, ja enamasti ei anna nad kuigivõrd tooni. Iseküsimus on muidugi see, et Venemaal on lisaks sellistele "teaduslikele käsitlustele" mõnedki revisionistlikud (Venemaa enda kõnepruugis võiks ju lausa öelda "ajaloovõltsijaslikud", kuigi seda antud juhtudel kindlasti ei kasutata) seisukohad jõudnud lausa õpikutesse (millest ma olen mõnelgi korral varem juba kirjutanud).


Loetud: [digi] märts 2011
Vaadatud: Kättemaksukontor (TV3), Sosin (Tallinna TV)

No comments:

Post a Comment