16.3.11

Mandriva Linux 2011 Beta1 väljas

Ettenähtust veidi hiljem nägi täna ilmavalgust tulevase Mandriva Linux 2011 esimene beetaväljalase. Väga palju rohkem selle kohta öelda pole võrreldes teise alfaväljalaskega, aga midagi siiski.


  • Tarkvaraversioonidest võib ära mainida KDE 4.6.1, Firefox 4.0 RC1, systemd 20 ja võib-olla kõige olulisemana TexLive 2010, mis asendab nüüdsest lõplikult TeTeXi.
  • KDE vaikimisi teemaks on QtCurve, mida ma ise ei pea küll nii heaks kui KDE enda Oxygeni, aga selle taga seisab soov anda võimalikult ühtne välimus kõigile rakendustele ja seda ülesannet täidab vähemalt arendajate meelest QtCurve kõige paremini.
  • Üks uus asi (KDE keskkonnas) on Plasma nõndanimetatud kataloogipinu (stack folders) aplett, mis võimaldab tirida failihaldurist töölauale või ka lausa tegumiribale terveid katalooge ja neid seal kenasti ka kasutada. Neile, kes eelistavad kiirust ja mugavust, kindlasti üks hea lisavõimalus. Lubaduste kohaselt lisatakse see aplett lõppväljalaskesse vaikimisi aplettide sekka.


Nagu eelmiselgi korral, pakutakse ainult üht ISO-tõmmist, mida võib kasutada kui Live-CD plaati, millelt võib distributsiooni kõvakettale paigaldada ja mille võib ka mälupulgale kirjutada, et kanda kaasas midagi pisemat kui CD.


Väljalasketeade Mandriva ajaveebis
Wiki artikkel Beta1 kohta

No comments:

Post a Comment