3.7.11

Laubased mõtted

Tavaline tööpäev.

Sattusin täna vaatama Autorihüvitusfondi leheküljele, kui olin täheldanud mõningad osutusi selleaastastele hüvituste saajatele veebimaailmas. Ja seal see nimekiri taas oligi. Sel aastal on küll, paistab, ka mitmed välismaised autorid avastanud, et Eesti riigi käest võib hüvitust saada, ja nii võibki nimekirjas kohata Barbara Cartlandi, Agatha Christie't, Doris Lessingut ja veel mõningaid, kes enamasti on noppinud üsna kenakese koore. Siiski on needki maailmanimed kaugele maha jäänud kodukootud Erik Tohvrist, kelle esikohta nähtavasti naljalt ei suuda ükski korüfee väärata... Aga õnneks jagub raha siiski ka väiksematele kiludele...

Jalgpalli MM-il täna erilisi üllatusi polnud. Rootsi sai küll põhjakorealannadest lõpuks 1:0 jagu ja pääseb ka veerandfinaali nüüd kindlalt edasi, aga juba eelmise mängu põhjal tekkinud pettumust põhjanaabrites tänane päev küll ei vähendanud. See-eest USA võit muidu südide colombialannade üle oli veenev 3:0 - kaks esimest väravat ja eriti see esimene, filigraanselt ristnurka löödu, olid väga ilusad, kolmas küll rohkem Colombia väravavahi süü, aga õige mitu tõsist hoopi pidid vastu võtma ka väravapiirded... - ja ameeriklannad jätkasid väga enesekindlal rajal: seniste mängude põhjal on nad ainsad algusest peale heas hoos naiskond ja ma julgeks loota nende jõudmist vähemalt poolfinaali, aga miks mitte ka kaugemale.

Võtsin täna ka nii palju mahti, et valmis kirjutada pisike nupuke mõne päeva eest ilmunud Mandriva Linux 2011 esimesest eelväljalaskest.


Loetud: Tuna 2/2011
Vaadatud: Koer, lennuk ja laulupidu (ETV), jalgpalli MM: USA - Colombia (Eurosport), jalgpalli MM: Põhja-Korea - Rootsi (Eurosport), Merekoletis (TV12), Stepfordi naised (TV3)

Ilmunud tõlked: Vello Vikerkaar: valged ükssarvikud (Postimees, 02.07.2011)

No comments:

Post a Comment