17.7.11

Laubased mõtted

Tavaline tööpäev, millesse mahtus siiski rõõmustavalt palju jalgpalli-silmailu.

TV6 näitab tänuväärselt ka Eesti meistriliiga mänge ning tänane, mis peeti kahe tugevamate sekka kuuluva meeskonna, FC Flora ja Narva Transi vahel, oli päris nauditav vaadata. Flora oli küll pidevalt survet avaldamas, aga see ei takistanud mängul 1:1 viigiga lõppemast. Millele aitas kaasa Narva Transi väravavahi imetabaselt hea tegutsemine. Ja muidugi, mis on eriti Narvas peetavate mängude eripära, mida veelgi võimendab see, et liigamängud on sellised, kus publikut just väga palju pole ja sestap ka paremini kuulda treenerite või isegi mängijate dia- või monoloogid - pljaade lendas ikka hulganisti, nagu ka muid kenasid venekeelseid sõnu :-)

Mõistagi oli palju, kohe väga palju kõrgemal tasemel jalgpalli MM-i kolmanda koha mäng, kus vastakuti olid Rootsi ja Prantsusmaa. Kuigi Jaapan oli poolfinaalis rootslannad väga edukalt tasalülitanud, prantslannad seda täna teha ei suutnud ning Rootsi 2:1 võit ja kolmanda koha kindlustamine oli täiesti ära teenitud. Mäng ise oli aga täis dramaatikat. Rootsi esimene värav juba osutas mängu iseloomule: väga kenasti mängiti kaitsjatest ja väravavahistki mööda, enne kui pall sisse põrutati, ja sealjuures veel nii, et väravavaht oli sunnitud tegema niisuguse ponnistuse, mis kui just ei murdnud jalaluud, siis vähemalt korralikult väänas välja küll, mistõttu prantslannad pidid tegema esimese vahetuse päris sunnitult. Kohe seejärel langes rivist välja teinegi Prantsuse naiskonna põhitegija, päritolu tõttu lausa nais-Zidane'iks kutsutud Necib. Aga väga kaua ei tulnud sama oodata ka Rootsil - ja isegi veel hullemini: üks mängija punase kaardiga (mis oli osaliselt ebaõiglane - selles mõttes, et tema oli küll selle ära teeninud, aga sama palju oli ka vastasmängija, kes paraku kohtuniku poolt karistamata jäi, keda aga mängu lõpuni saatis publiku vilekoor) välja ja kohe seejärel teine vigastusega. Aga ühenaiselisest vähemusest hoolimata suutsid rootslannad siiski mängu võita, mis vähemalt mu silmis nad korralikult rehabiliteeris, turniiri kahvatust algusest hoolimata. Nüüd on siis veel homne, maailmameistrit otsustav mäng oodata...

Loetud: Vikerkaar 6/2011
Vaadatud: Seitseteist kevadist hetke (ETV), Eesti jalgpalli meistriliiga: Narva Trans - FC Flora (TV6), jalgpalli MM: Rootsi - Prantsusmaa (Eurosport), Laibast pruut (Kanal2), Farscape: The Peacekeeper Wars (Pro7)

Ilmunud tõlked: Vello Vikerkaar: uhkuse asi (Postimees,16.07.2011)

No comments:

Post a Comment