4.7.11

Pühabased mõtted

Tavaline tööpäev, mida katkestas mõneks ajaks ema ja ta poiss-sõbra külaskäik, kes, eriti viimane, olid nii heas südasuvises tujus, et suvatsesid mulle kui nooremale ja kogenematumale hakata selgitama "hea tava" olemasolu, mille üks punkte pidada olema see, et magatakse öösel ja üleval ollakse päeval. Ma sain aru, et see käib nähtavasti mu uneaja ja ärkveloleku rütmi kohta, kuigi ma olen suutnud vähemalt endale väga edukalt selgeks teha, et öö on siis, kui ma magan, ja päev siis, kui ma ei maga - sõltumata sellest, milline ilm ja kliima ja universum parajasti väljaspool mind valitseb... Igatahes mõtteainet see andis...

Tänane päev oli lisaks üsna jalgpallirohke. Jalgpalli MM-ile lisaks, millest allpool pikemalt, vaatasin täna teleri vahendusel ka Eesti meistrivõistluste kahe parema või, noh, kahe paremate sekka kuuluva Flora ja Nõmme Kalju kohtumist, mis kulges tõeliselt tuliselt ja dramaatiliselt: kõigepealt jäi Nõmme Kalju 0:2 taha ja tundus juba, et mäng võib olla tehtud. Aga siis nad kogusid ennast ja tulid 2:2 tagasi. Järgmise dramaatilise käänuna järgnes mõistagi Flora etteminek 3:2, mis päris mängu lõpus, juba 94. minutil, kui kõigil oli selge, et tegemist on ilmselt üldse viimase liigutusega mängus, anti penalti Nõmme Kalju kasuks. Kõigil võis sel hetkel pinge olla täiega haripunktis, ka lööjal, kes teadis, et sellest võib sõltuda kõik, ja teadis ka, et vastas seisab üks Eesti paremaid väravavahte... Aga penalti on penalti ja sisse ta vuhises, keerates pea paaritunnisele pingedraamale lõpliku vindi peale.

Jalgpalli MM-il tõmmati tänasega joon alla alagrupimängude teisele ringile, ilma et erilisi üllatusi oleks sündinud. Austraallannad käisid üle Ekvatoriaal-Guineast, mida oli iseenesest oodata, aga võitsid siiski tulemusega 3:2, lastes endale lüüa üsna ootamatult tervelt kaks väravat - tõsi, ega Ekvatoriaal-Guineal palju rohkem võimalusi polnudki (pooleldi muigega või lausa laia irvega võib öelda, et nad olid ikka kehvemad kui Eesti mehed Nõmme Kaljust :-) ). Brasiilia, mis Austraalia vastu oli mänginud suhteliselt kahvatult, ent siiski kindlalt võitu saavutades, täna aga hiilgas Norra vastu, tehes kunagistele maailmameistritele ja praegugi tugevaks loetavatele norralannadele pähe lausa 3:0. Ka Marta näitas, miks ta on viis aastat järjest maailma parim naisjalgpallur olnud: kaks väravat läks tema arvele ja nii mõnigi kord arendas ta sellist kiirust, mis usutavasti mingis 30 või 40 meetri jooksus oleks ka professionaalsete jooksjatega võrreldes täiesti maailmaklassist, rääkimata juba meisterlikkusest palliga ümberkäimisel ja selle igasugustest tülikatest segavatest teguritest nagu vastastest hoolimata enda jala küljes hoidmisel. Norralannade tegevus väljakul seevastu oli, nagu eelmisegi mängu ajal oluliselt nõrgema Ekvatoriaal-Guinea vastu, üsna hambutu, nii et ma julgeks kahelda, et nad alagrupist edasi saavad - viimane mäng on neil Austraaliaga, mis otsustabki, kumb edasi pääseb, ja mina panustaks küll pigem Austraaliale... Sellest oleks õieti kahju, sest nii Rootsi, kes küll on edasipääsu juba taganud, kui ka Norra olid vähemalt mu silmis palju paremal tasemel naiskonnad, aga sel MM-il on nad mõlemad ennast kuidagi kahvatu ja hallina näidanud ja ma tugevasti kahtlen, et isegi kui Norra samuti peaks suutma end nii palju kokku võtta, et Austraaliast jagu saada, on neil üldse lootust veerandfinaalist edasi pääseda (arvatavad vastased ilmselt Norral USA ja Rootsil Brasiilia, mis ei jäta just seni näidatud taset arvestades erilisi kahtlusi tulemuses...).


Loetud: Tuna 2/2011
Vaadatud: Eesti jalgpalli meistriliiga: FC Flora - Nõmme Kalju (TV6), jalgpalli MM: Brasiilia - Norra (Eurosport), jalgpalli MM. Austraalia - Ekvatoriaal-Guinea (Eurosport), Pushing Daisies (Kanal2), Spioonid (ETV), Watchmen (Pro7)

No comments:

Post a Comment