28.7.11

Mandriva Linux 2011 RC2 väljas



Eile õhtul ilmus suve lõpul ilmavalgust nägeva Mandriva Linux 2011 teine eelväljalase ehk RC 2. Lühidalt võib seda iseloomustada kui eelmise eelväljalaske (millest, sealhulgas mõningatest tõsistest puudustest, on kirjutatud siin) tubli edasiarendust: välimus on ühtlasem ja kooskõlalisem, RC1 eriti silmatorkavad vead on ära parandatud ning kõik paistab vähemalt esmapilgul (siinkirjutajal lühiajaline kogemus virtuaalmasinas) korralikult toimivat. Väidetavalt on tunduvalt paranenud kõikvõimalike Wi-Fi ja muude võrgukaartide toetus, samuti internetipulkade ja muu sellise fancy kraami toetus.

Aga need on kõik asjad, mida potentsiaalsetel kasutajatel on võimalik järgneva kuu jooksul üle, läbi ja järele testida. Igatahes praeguse seisuga tundub, et seekordne väljalase tõotab tulla täiesti korralik. (Ehkki mõned otsused on tekitanud elavat vastukaja, eriti näiteks failihalduri Dolphin uuendatud välimus (tööriistariba oluline puhastamine ja paljude funktsioonide koondamine ühe nupu alla) või sellessamuses failihalduris paremklõpsuga avanevas menüüs uute failide loomise funktsiooni ärakaotamine...)

Paraku eestinduse seisukohalt tuleb öelda, et ka RC2 pakub uuelaadset rakenduste käivitajat ainult inglise keeles, ehkki selle tõlge on juba tükimat aega olemas. Loodetavasti laheneb seegi probleem siiski enne lõpliku väljalaske ilmumist.

Uudise allikas: sissekanne Mandriva ajaveebis
Rohkete piltidega tutvustus

No comments:

Post a Comment