10.7.11

Laubased mõtted

Poolenisti tavaline tööpäev, teise-poolenisti aga viibimine ühe tuttava ja lausa kunagise töökaaslase sünnipäeval.

Päeva esimesse poolde mahtus mõistagi ka mõnevõrra jalgpalli, algasid ju MM-il veerandfinaalid. Enne seda veel vaatasin ka Eesti meistrivõistluste kohtumist, kus Tartu Tammeka vastas oli kõigile meelepärane peksupoiss Lasnamäe Ajax. Selles mängus aga nad ennast nii naljalt peksta ei lasknud: väravavaht (vist oli Boldõrev nimi või midagi sarnast) tegi lausa imelist tööd. Aga nagu nimme oli tänane päev selle poolest äraneetud, et kuigi igasugustes mängudes löödi päris palju väravaid, ei näinud ma neid ühtegi paraku... Tammeka 3:0 võidu taganud väravad Lasnamäe vastu sattusid just sellele veerandtunnile mängu lõpu poole, mille ma pidin ekraani eest eemal viibima...

MM-i mängudest jõudsin ära näha Inglismaa - Prantsusmaa esimese poolaja, mis jättis üldiselt tunduvalt parema mulje prantslannadest ja lootuse, et nad teisel poolajal suudavad ehk mängu enda kasuks kallutada. Palju ma ei eksinudki, ehkki mängu enda ajal kumbki seda ei suutnudki: ka lisaaeg lõppes 1:1. Penaltite osas on muidugi inglased tuntud käpardid ja nagu selgus, ka inglannad, nii et edasi läksid prantslannad, mis enam-vähem oli ka ootuspärane, vähemalt selle põhjal, mida ma nende mõlema mängust senise MM-i käigu põhjal arvasin.

Teises mängus aga tabas ilmselt kõiki korralik üllatus, kui kahel viimasel MM-il maailmameistriks tulnud ja selgi MM-il päris enesekindlalt esinenud Saksamaa pidi lisaajal alla vanduma Jaapanile! Peab nähtavasti üritama selle mängu salvestise internetist üles leida ja ära vaadata, kuidas selline asi võimalikuks sai...

Aga jalgpall jalgpalliks, pärastlõunane aeg või õhtu, kuidas kellelegi meeldib, kulus siis endise töökaaslase sünnipäevale, mille ta oli otsustanud pidada üsna omapärases kohas, mida nimetatakse Ökosaareks. Nähtavasti tarbetust kila-kolast kokku pandud ujuv, hmm, nähtus osutus esteetiliselt täitsa kenaks, no ja mõistagi aitas sellele kaasa ka peatselt tekkiv sünnipäevameeleolu, samuti arvukad kohalviibinud inimesed, keda ma väga hästi või kohe üldse mitte eelnevalt ei tundnud. Igatahes igavesti lahe üritus nii kohavaliku kui ka kohaletulnute ja üldse poolest.

Loetud: Tehnikamaailm 7/2011
Vaadatud: Seitseteist kevadist hetke (ETV), Eesti jalgpalli meistriliiga: Lasnamäe Ajax - Tartu Tammeka (TV6), jalgpalli MM: Inglismaa - Prantsusmaa (Eurosport)

No comments:

Post a Comment