3.12.10

Neljabased mõtted

Tavaline tööpäev.

Täna tuli järge sõnause tulemustele: ühes tseremooniaga, kus paremaid autasustati, ja üldse mitmesuguste teemakohaste sõnavõttudega avaldas sõnavõistluse veebileht lõpuks nii lühikokkuvõtte (mis sarnaneb suuresti eile viidatud Postimehe artiklile kui ka teistele eilse-tänase jooksul ilmunud artiklitele) kui ka tabeli koos kõigi pakutud vastetega. Seda viimast vaadates sain ma ka lõpuks aru, miks "poliitikale" (policy siis ikka, mitte politics) mingit head vastet ei leitud ja miks Sutropi Urmas mõneti kurb oli, et see võistlus päris täie ette ei läinud ega toonud kaasa uusi erutavaid sõnatüvesid, vaid ainult olemasolevate sõnade ümbermängimist. Tõepoolest, päris paljud pakkumised tundusid olevat üsna lapsikud või vähegi põhjalikumalt läbi mõtlemata (ja näiteks sellesama "poliitika" puhul ei olnud ikka väga paljud üldse aru saanud, millele vastet otsiti). Mul ei ole küll mingit võrdlusmaterjali käepärast, aga nii suur hulk selliseid rohkem nalja pärast tehtud või siis lapsemeelseid ettepanekuid tundus küll päris kurvastav.

Täna tegi Mandriva Cookeri uus juht ja õpetaja teatavaks, et ettevõttesse on siiski tööle võetud terve hulk, täpsemalt viis arendajat. Üks neist, Nicolas Lécureuil, on ammune "tuttav", kes varemgi Mandrivas töötanud, just KDE asjade edendajana, teised nii teada pole, kuigi paar nime nagu oleks kuskilt varem silme ette jäänud. (ühe nimi, muide, on Alexandre Müller, mis tõi mulle kohe silme ette vana tuttava Tartust... :-) ). Nii et mingi lootus ikka on, et madalseisust tullakse välja või vähemalt tahetakse tulla.

Ja viimaks - ka täna unustasin tähele panemata, kes see "Grace'i päästmise" tõlkija oli. Tõsi, täna ei olnud ka midagi nii "jumitult" silma- või kõrvatorkavat kui eelmine nädal - võimalik, et tõlkija oli ka teine, aga igal juhul nii palju, kui ma täheldasin, oli tänanegi tõlge igati tasemel, midagi etteheitmist väärivat kindlasti polnud või vähemalt ma ei osanud tabada.

Loetud: TM Kodu ja ehitus 9/2010
Vaadatud: Elavad surnud (FoxCrime), Lasko - Die Faust Gottes (RTL), Grace'i päästmine (TV3)

No comments:

Post a Comment