15.9.09

Esmabased mõtted

Mõtlesin küll veidi teisiti, aga välja kukkus nagu ikka, niisiis oli tavaline esmaspäev elik tarkvara tõlkimisele pühendatud päev.

Esiteks võtsin ette Mandriva, et likvideerida vahepeal tekkinud uued või muudetud stringid, mida oli aga üpris vähe. Seejärel kaalusin veidi, aga leidsin siiski, et tarkvarapakettide kirjeldused on piisavalt vähetähtsad, et nende peale ülejäänud päeva kulutada. Sestap võtsin sujuvalt ette KDE, kus stabiilsesse harru (4.3) oli ilmunud ka paar uut/muudetud stringi, aga eelkõige seepärast, et üsna pea on välja tulemas mitu extrageari asja, mis vajasid hädasti uuendamist. Nii saigi Amaroki tõlge taas 100% peale viidud ning Tellico oma ka sinna lähedale; viimases on siiski mõned stringid, mis ilmselt nõuaksid lausa välist konsulteerimist (no ei tea ma mitte, kas üldse on olemas ja kui on, siis kuidas kõlavad müntide, kuidas öelda, värskusastmed, kõik need "rahapajast tulnud" ja nii edasi). Ka KOffice on üsna varsti uue versiooniga välja tulemas, nii tegin sealgi asju veidi paremaks, kuigi omajagu jäi veel teha ka.

Palju rohkem paraku ei jõudnudki, millesse oma panuse andis hiline ärkamine, aga muidugi ka tõlke maht. Arendusharus on ikka neetult palju vaja veel ära teha, isegi n-ö põhikomplekti osas, kus KDE 4.4 jaoks on päris palju uut sisse tulnud, rääkimata siis extrageari ja playgroundi asjadest, kus käib, nagu ikka, lausa pulbitsev tegevus. Eks vaatab, kuidas järgmine esmaspäev kujuneb: praegu jäi küll tunne, et mõttekas oleks vahest taas KDE-le pühenduda, teha veel paar extrageari asja korda (näiteks digiKam on ka ilmselt suhteliselt varsti, kuigi õnneks veel mitte väga ruttu, uue versiooniga välja tulemas) ja üritada põhikomplektis ka asju etemaks saada.

Loetud: Tuna 1/2008
Vaadatud: Välisilm (ETV), Flash Gordon (TV6), Kaks ja pool meest (Kanal2)

No comments:

Post a Comment