4.9.09

Neljabased mõtted

Muidu tavaline tööpäev, aga maru varase ärkamisega. Selle põhjuseks olid muidugi need küttesüsteemi rekonstrueerijad, kelle tööpäev mingil täiesti arusaamatul põhjusel algab normaalsete inimeste sügavaimal uneajal ehk kell 9. Ja sel kellaajal nad ukse taga olidki. Tund aega puuride vilinat ja muud sellist ning radiaatorid olidki kenasti seinas. Ilusad, massiivsed, valged ja mida kõike veel. Veidi ebameeldiv üllatus oli, et köögi jaoks oli ette nähtud küll teistest oluliselt õhem (ilmselt siis ka vähem soojust välja andev?), aga sama lai radiaator, mis vanast on ent tublisti laiem. See tähendab, et mul tuleb köögis ümberkorraldusi teha, eelkõige külmkapp teise seina paigutada, sest senises kohas jääks ta otse nii kolmandiku radiaatori peale ja see ei ole vist kasulik kumbkile... Aga teisest küljest ei muuda see ka midagi ebamugavamaks, ongi jälle midagi uut, millega ära harjuda :-)

Nende lahkumise järel kaalusin korraks mõtet uuesti magama jääda, aga leidsin siis, et neli tundi peaks siiski olema piisav küll ja nii kujuneski eilne tööpäev üsna pikaks, väikese katkestusega päeval, kui otsustasin korraks väljas käia toiduvarusid täiendamas. Õnneks oli vähemalt ilm hea, ei mingit jubedat päikest ega midagi, maru palav oli küll endiselt, aga ilma päikeseta on see talutavam.

Sattusin Delfist lugema kellegi isemõtleja Enn Oja arvamusi eesti keelest. Noh, ütleme nii, et "isemõtted" on toredad asjad, aga mitte alati ei peaks neid kogu maailmaga jagama :-)

Palju paremad ja teistega jagatavamad mõtted olid Edward Lucasel, kes oli kirja pannud kõne, mida Vladimir Putin võinuks Gdańskis esitada. Paraku pole sellist kõnet praeguselt Venemaa juhtkonnalt ilmselt mingit põhjust oodata - kuigi "ajaloo ületamiseks" oleks seda hädasti vaja, mitte teistele, vaid just Venemaale endale. Aga eks ta ole, iga maa ja inimene saab ajaloost erinevalt üle: mõni vaatab sellega tõtt, tunnistab vigu, näeb võimaliku hea kõrval selgelt ka seda, mis mitte hea ei olnud, ja läheb edasi, teine peab selleks ära surema, et ta ise ja teised võiksid selle ajaloo asetada sinna, kuhu ta kuulub, nimelt ajalooraamatusse...

Loetud: Go 4/2009
Vaadatud: Pöörased Eesti retro-reklaamid (Kanal2), Räpane seksikas raha (TV3), Jäljetult kadunud (TV3)

No comments:

Post a Comment