25.9.09

Neljabased mõtted

Üsna tavaline tööpäev, mida katkestas küll korraks väljaskäik. Sedakorda ilm küll nii ilus enam polnud, päike paraku paistis, aga vähemalt oli temperatuur normaalne. Käik ise kuulus selliste hulka, mis mulle üldiselt väga ei meeldi. Maailmas on muidugi terve hulk inimesi, kelle elutööks ongi asjade korraldamine ja kes lõbuga aina korraldavad ja korraldavad mida tahes. Mulle aga meeldib rohkem tegelda asjade tegeliku tegemisega, valmistamisega ja lasta neil nii palju kui võimalik isevoolu kulgeda; õnneks leidub ikka alati ka neid, kes vajaduse korral igasugused korralduslikud pooled ja küljed enda kanda võtavad, aga mõnikord tuleb paraku ka endal sellega tegelda... Sedakorda küll sujusid asjad libedalt või vähemalt nii mulle tundub, lisaks sain ka esmakordse kogemuse WiFi-ühenduse kasutamise osas. Tallinn tundub neid pakkujaid ikka meeletult täis olevat, naljalt kohta ei leia, kus neid alla kahe oleks.

Sain täna teada veel ühest, hmm, "sünnipäevakingist", mis sedakorda tuli kirjastuselt, kes oli honorari esimese osa kenasti üle kandnud. See iseenesest polnud üllatus, olingi ju palunud, et vahest saaks just sel nädalal, aga kas juhuse läbi või teadlikult olid nad ülekande ajastanud just kolmapäevale. See tegi igatahes südame soojaks ja meele rõõmsaks.

Täna jõudis mu pilgu ette ka teade, et lõpuks on ilmunud eesti kirjakeele seletussõnaraamat. Õigemini, vihkudena ilmus ta ju varemgi, aga nüüd on ta siis kõvade kaante vahele pandud ja väidetavalt ka ajakohastatud. Hind paistab olevat suhteliselt kirves, üle 2000 krooni, aga samas on seda ka kuus köidet, nii et väga kallis see tegelikult polegi. Peab ilmselt endale ka ikka hankima, kuigi veel rohkem igatseks üht korralikku etümoloogiasõnaraamatut... Mingil kujul on ju viimane elektrooniliselt isegi olemas, aga see on ikka väga, väga, väga tagasihoidlik. Seletussõnaraamat sisaldab muidugi ka etümoloogiat, aga ainult teataval määral ja muidugi polegi see ju selle esmane eesmärk. Etümoloogiasõnaraamatuga küll vist ka tegeldakse, aga eks ta ole, sellised suured asjad ei liigu kiiresti. Loodaks siiski, et õhku visatud lubadus see peagi valmis saada ka tõepoolest teostub.

Loetud: Dirigent, Tuna 1/2008
Vaadatud: Räpane seksikas raha (TV3)

No comments:

Post a Comment