23.9.09

Teisibased mõtted

Täna ei olnud päris tavaline tööpäev, vaid üks eriline päev! Eriliseks muutis selle muidugi sügise algus, mis seetõttu, et ma sündisin koos sügisega - või, jäädes ikka enesekeskseks, oleks õigem öelda, et sügis sündis koos minuga ja minu kaudu ja minu tõttu ja minust :-) -, tähendab ka minu algust. Niisiis, 40 aasta eest oli minu (ja samuse sügise) sündimise aeg täpselt keskpäev, täna aga 00:18.

Kas sellepärast või mingil muul kaalutlusel otsustas ema täna külla tulla. Üritasin anda endast parima ja katsin veidi pidulikuma laua, mis äraseletatult tähendas seda, et ühekordsete nõude asemel olid savist valmistatud kauakestvad anumad ja muu selline värk. Ema omalt poolt oli teinud imehea lehttaignast koogi, sellise, mida ainult tema oskab teha, imemaitsva ja suus sulava. No ja kõike muud head-paremat ikka ka, et pojuke näljasurma otsa ei lõpeks... :-)

Aga see polnud kõik: väidetavalt alles esimene sats kingitusi sisaldas muu hulgas midagi, mille ihalusest ma mõni aeg tagasi kirjutasin, nimelt küüslaugušokolaadi! See oli tõeline elamus ja imehea elamus! Tume šokolaad, maitseb enam-vähem nii, nagu üks korralik tume šokolaad ikka maitsma peab (et tume on mu lemmik, siis võib öelda, et hästi maitses, väga hästi!), aga mis selle eriliseks tegi, oli see, et pärast magusa maitse hajumist suust jäi sinna tuntavalt küüslaugumaitse. See oli nii imelik, lausa uskumatu, aga tõsi - šokolaadi süües küüslauku õieti ei tunnegi, vaid nõrk lõhn ja imepisike kõrvalmaitse, aga pärast on mõnus küüslaugumaitse suus! Igatahes on see üks väga hästi välja mõeldud asi. Nojah, paraku ka üsna kallis, tahvel maksvat vist 50 krooni... Aga eks eriliselt head ja luksuslikud asjad peavadki kallid olema.

Kõige selle kõrval jõudsin siiski ka veidi igapäevatööd teha ning lisaks sellele veel ühe artikli Postimehe tarbeks tõlkida. Samuti veidi lugeda. Tänu Markole jõudis silme ette üks päris huvitav ja põhjalik ukrainlaste koostatud analüüs, mis kirjeldab üpris hästi ja keerutamata Venemaa praegust olukorda ning Ukraina ja Venemaa suhete seisu, jagades samuti soovitusi, milline peaks välja nägema Ukraina poliitika Venemaa suhtes ning kodumaal, et maa ikka püsiks iseseisva ja sõltumatuna, mitte ei langeks idanaabrist sõltuvusse.

Loetud: Tuna 1/2008
Vaadatud: Teadmata kadunud (Kanal2), Snaiper 3 (Kanal2), Lahingulaev Galaktika (TV6)

No comments:

Post a Comment