1.5.10

Reedesed mõtted

Tavaline tööpäev.

Tänases Sirbis oli päris palju lugemist. Kõigepealt muidugi Kärneri Tiidu omapärane, kuid huvitav artikkel, mille sisust peaks mulje andma juba pealkiri "Mehe ja naise vaheliste erinevuste edasisest ületamisest". Wallensteini lisandus/kommentaar sellele oli seevastu üsna armetu katse Kärneri artiklis kõvu matse saanud vasakpoolsust kuidagi õigustada, aga eks sellist reaktsiooni temalt ju oodata ka võib. Päris huvitavad olid ka kaks keeleraamatute arvustust, vastavalt Sapiri Edwardi "Keele" ja Pajusalu Renate "Sõna ja tähenduse" kohta. Kõige huvitavama pala oli aga Sirp sedakorda peitnud viimasele leheküljele, mida täitis Ilmeti Peebu mõtisklus lastele pandavatest nimedest. Need on asjad, mis on ju pidevalt nii või teisiti hambus, olgu siis tuttavate pandud nimesid arutades või ka ajakirjanduses, mis enamasti nopib välja neid kõige eriskummalisemaid näiteid. Ega muidugi ka sellest artiklist sotti saanud, milline see kena poiss/tütarlapse nimi siis olema peaks, aga ma usun, et kui kas või selle artikli läbilugemine juba koolieas või vähemalt lapse sünnile eelneval ajal nii kohustuslikuks teha, jääks ilmselt paljud suisa tumeda padriku poole vaatavad nimed panemata...

Täna nägi ka täiesti graafikukohaselt ilmavalgust Mandriva Linuxi kevadväljalaske teine beeta, mille kohta ma tegin ka eraldi uudisnupu.

Kui ma eile rõõmustasin, et Amarokile mõeldud Eesti veebiraadiote skript on nii kenasti ja kiiresti uuenduse saanud, siis täna selgus, et nii toredad asjad siiski pole. Kõigepealt võrdlesin seda enda eelmise variandiga ja märkasin, et uuendaja on päris palju raadiojaamu (eriti kohalikke vene raadiojaamu) välja visanud. Võimalik, et osa on tõesti vahepealse nii poole aasta jooksul kadunud, aga ma ei tahaks siiski uskuda, et nii paljud. Peaaegu samal ajal teatas ka Mõtuse Laur, et skriptiga on veel probleeme, ja nii jäi see eilne uuendus praegu laiemale maailmale edastamata. Loodetavasti suudab see praktikant asja veidi täiendada veel, nii et üldsusele mõeldud variant oleks ikka võimalikult kõikehõlmav.


Loetud: Sirp, 30.04.2010
Vaadatud: Aardekütt (TV11), NCIS: Kriminalistid (TV3), Land of the Dead (RTL2)

Ilmunud tõlked:
M. Bolton. Kuidas võitleb maamiinidega Norra ja kuidas teeb seda USA? (Postimees, 30.04.2010)
Simon Sebag Montefiore kirg on Venemaa. Intervjueerinud Marek Tamm (Postimees, 30.04.2010)

No comments:

Post a Comment