7.9.13

Reedesed mõtted

Tavaline tööpäev, millesse tõi katkestuse väljaskäik, mille sihiks oli sedakorda pisut ebatraditsioonilisel päeval ema külastada. Ebatraditsioonilisusel oli mitu põhjust, üks neist see, et traditsioonilisel külastuskäigu päeval pühapäeval juhtub midagi, mida pole enam hea mitu aastat juhtunud - nimelt ilmub ema ise hoopis minu juurde! Aga oli ka teine põhjus, mis seondub ema aitamisega, aga mis jäägu siinkohal praegu täpsemalt lahti kirjutamata ja välja ütlemata. Igatahes tähendas külastuskäik igati tavapäraselt korralikku kõhutäit (hmm, kuidagi palju on neid viimasel ajal kogunema hakanud - tekib lausa mure, ega ma ise korralikuks inimeseks ei hakka saama? loodetavasti siiski mitte ...) ja mõistagi ka korralikku peatäit, viimast siis ikka ristsõnade kujul. millest jagus veel õhtupoolikulgi kodus pisut pureda.

Õhtupoolikule langes ka jalgpalli MMi valikmäng Eesti ja Hollandi vahel, mis pakkus tohutult rõõmu, aga ka mõrukibedat piina. Lõpuks viigiga 2:2 lõppenud mängus näitas Eesti ennast äärmiselt heast küljest, eriti kui silmas pidada, et hetkeseisuga on Holland FIFA reitingu kohaselt maailmas 5. ja Eesti 85. meeskond - ehk siis tasemevahe peaks olema ilmne. Ja eks ta oligi, täiesti selgelt näha, see tasemevahe. Ent ometi oli ääretult sümpaatne, et Eesti meeskond ei lagunenud sugugi ära kohe avaminutitel saadud värava järel, vaid pidas vastu esimese poolaja esimese poole hollandlaste turmtulele ning haaras siis juba ise initsiatiivi - ja võib öelda, et kuigi pall püsis lõpuni välja enam hollandlaste käes, jäi see mängu kontrollimine samamoodi enam-vähem lõpuni Eesti kätte. Mis oli sõna otseses mõttes hämmastav - niisugust enesekindlust on varemgi esinenud, aga see on kippunud ikka jääma suhteliselt üürikeseks ja enamasti on teise poolaja teisel poolel "väsitud", kui mitte füüsilises, siis vaimses mõttes. Aga seekord suudeti lausa hollandlaste vastu 2:1 isegi juhtima minna, mis on juba iseenesest suur saavutus. ja seda seisu pikalt hoida. Kuni peaaegu päris lõpuni, mil hollandlaste kasuks määrati veidi kaheldava väärtusega penalti, mille nad muidugi päris kindlalt realiseerisid. Eks see veidi mõru maigu jättis, sest toda penaltiolukorda üle vaadates võis pigem nõustuda kommentaatorite ja pallurite enda arvamusega, et üks äärmiselt kergelt antud penalti see oli - mitte et seda poleks pruukinud tingimata anda, aga miski seda nüüd väga ei nõudnud ka. Aga noh, isegi 2:2 viik Hollandi vastu on kahtlemata Eestile suur saavutus. Muidugi, võit olnuks parem, see jätnuks Eestile isegi mingi võimaluse alagrupis piisavalt hea koht saada, et edasi minna - nüüd on see võimalus vaid teoreetiline ja üldiselt väga vähe usutav, selleks tuleks uljalt võita nii Ungarit, Türgit kui ka Rumeeniat, mis ei ole ju päris võimatu, aga kipub siiski rohkem soovunelmate kanti. Ent sellest hoolimata oli mäng ise tõesti hea ja lausa imeline, mis on ehk peamisemgi.

Tänasesse õhtusse jäi ka teade tulevase Mageia 4 teise alfaväljalaske ilmumisest, millest ma loodan millalgi, arvatavasti lähipäevil, pisut pikemalt kirjutada.

Loetud: [digi] september 201
Vaadatud: jalgpalli MMi valikmäng: Eesti-Holland (ETV)

No comments:

Post a Comment