25.1.15

Laubased mõtted

Äärmiselt napi põhitööpanusega päev, mida vähemal määral põhjustas ühe artikli tõlkimine Postimehe hüvanguks, suuremal määral aga tänasele langenud Eesti ristsõnade lahendamise meistrivõistlus.

Nagu eelmiselgi aastal oli ka seekord kaheksa mõistatust ja kõik ühes jorus lahendada, ilma vaheajata. Ja nagu eelmine kord, olid need tunde järgi üpris rasked - isegi sellest hoolimata, et aega oli sel aastal juurde antud (eelmise aasta 60 minuti asemel nüüd 75 minutit), tuli ära kulutada kogu antud aeg, mis ühtlasi tähendas seda, et mingeid plusspunkte enneaegse vastuste äraandmise eest teenida ei õnnestunud. Nii palju oli küll parem, et kui eelmine aasta jäi mul tervelt kaks ristsõna lahendamata, siis sel aastal ainult üks - ikka seesama sõnade paigutamise ülesanne, mis kahtlemata ei ole mu tugevam külg sellest hoolimata, et ma mõlemal aastal olen tagantjärele endale pidanud kopsti otsaette lööma ja ennast kiruma selle pärast, et tegelikult üsna lihtsalt kerima hakkavas mõistatuses ei suutnud seda õiget alguskohta üles leida.

Sõnaga, ühtekokku tuli ka sel aastal, sarnaselt eelmisele, kaheksas koht. Nojah, eks ma loomulikult ju lootsin paremat, mõningastki tõusu eelmise aasta masendava kukkumise järel, aga kui ei suuda, siis ei suuda, midagi pole teha. Siiski, kahe aasta kogemused "uue formaadiga" on ehk nii palju mõtteainet andnud, et ma võib-olla järgmisel aastal (jah, kaheksas koht ehk esikümnesse jõudmine peaks, kui reglementi ei muudeta, tagama automaatselt osalemise ka järgmisel aastal) suudan kõik mõistatused ära teha - sest isegi üheainsa tegemata jätmine annab liigagi palju miinuspunkte, et neid ka potentsiaalsete ajavõidu eest antavate plusspunktidega tasa teha. Aga eks näeb, aasta on veel pikk ees ja mine tea, mis siis ootab - ja eriti, mis tegelikult välja tuleb ...

Igatahes teel koju astusin läbi ka elukohajärgsest suuremast universaalmagasinist, et selle arvel enda koduseid toidutagavarasid täiendada, aga ühtlasi ka samuse universaalmagasini välisseina juures asuva kapistiku juurest, mille ühes lahtris ootas mind ees raamatupakike, mille sisu olgu ka siin ära mainitud (ühtlasi lisan siia raamatu, mille sain ristsõnade lahendamise võistlusel auhinnaks:





Loetud: mitte muhvigi
Vaadatud: Viikingid (TV6), Plahvatav päike (Kanal2), Plahvatav päike (Kanal12), Plahvatav päike (Kanal12), Plahvatav päike (Kanal12), Peata ratsanik (TV6)

No comments:

Post a Comment