14.1.15

Teisibased mõtted

Täiesti põhitöövaba päev, millesse mahtus küll lausa kahe artikli tõlkimine, üks Diplomaatia ja teine Postimehe hüvanguks, ning ohtralt väljaskäiku. Viimastest esimene kulges ema juurde, peamiseks põhjuseks see, et seal (jajah, muidugi jälle valel aadressil, eks ole!) olla käinud hilinenud päkapikud, kes poetanud tuppa mulle mõeldud kingituse. Ja see oli uhke küll, järjekordne täiendus mu pisikesele öökullikollektsioonile, nii et uhkus ja suur rõõm ei luba mitte jätta selle pilti ka siin avaldamata:



Enesest mõistagi tähendas ema juures käik ka, nagu ikka, toekat kõhutäit ning pisukest peatäit, seda loomulikult ikka ja ainult ristsõnavihiku kujul. Korralikuma peatäie eest ent hoolitses peatselt järgnenud sellekuine Nõmme mälumäng, kus meie osaks jäi seekord neljas koht. Nii ahvatlevalt lähedal - kõigest ühe punkti kaugusel - kolmandast, et täna oli lausa kahju, et paari-kolme küsimuse vastused mitte peakolu seest välja ei tulnud, vaid jäid sinna ootama ahhaa-hetke vastuse kuulmisel ... Küll aga õnnestus olla poolajaarvestuses suisa esikohal, mille eest saime ka eriauhinna: kotitäie porgandeid :-)


Loetud: Tehnikamaailm 1/2015
Vaadatud. Plekktrumm (ETV), Vice: Gröönimaa sulab; Võlaorjus (Kanal2), Must nimekiri (Kanal2), Vampiir, vaim ja libahunt (Kanal2)

Ilmunud tõlked: Edward Lucas: kollektiivne argus (Postimees, 13.01.2015)

No comments:

Post a Comment