21.9.12

Neljabased mõtted

Päev, mis algas väga ebatraditsioonilise sündmusega, nimelt ühe tuttava külaskäiguga. Nojah, sel oli muidugi proosaline põhjus ehk täpsemalt mu laiskus: paari nädala eest sama isiku sünnipäeval käies ei olnud mul talle kinki kaasasl ja nüüd tuli ta siis ise sellele järele :-) Aga loodetavasti sellest hoolimata rõõmustas.

Selle järel natuke elu ja asjade üle järele mõelnud, võtsin ette tee kandekeskusse, kus mind ootas ees kaks üheraamatulist pakikest, mille sisu olgu ka siin ära mainitud:


Millest esimene oli mõistagi kohe ka hea kätte võtta pärast Bergeni Peteri "Manhunti", et võrrelda ja paremat pilti luua.

Teekond kandekeskusest tagasi viis mind läbi ka Magistrali keskusest, kust ma üritasin endale hankida mõne aja eest eelteatest silma jäänud uut ristsõna- ja muidu meelelahutuse ajakirja Meelejahutaja. See ei osutunudki nii lihtsaks, sest kuigi ma lasksin R-kioskis silmad üle kõigist riiuleist, kus ajakirju leidus, ja siis veel kord, ei näinud ma ikka seda. Müüja poole pöördumise järel oli viimane kindel, et see on olemas, aga temagi ei suutnud kohe seda tuvastada. Siis selgus, et juhuse (või osava tootepaigutuse? :-) ) läbi paiknes see täpselt ühe, natuke kõrgemale kerkinud või kergitatud Ristiku väljaande taga ...

Ajakirja enda kohta võib öelda, et küllaltki normaalne on välja kukkunud (eriti kui arvestada, et "tutvumishind" on esimesel numbril kõigest 1 (üks) euro, mida on ikka armetult vähe). Rohkelt ristsõnu ja natuke muulaadseid mõistatusi ka: kaanel lubati neid 37, kuigi mu meelest oli neid 29, aga ju ma siis ei osanud neid õigesti kokku lugeda. Ristsõnad-mõistatused kuigi rasked polnud, vähemalt mulle, aga ilmselt mitte hirmus üle jõu käivad ja pead otsast ära murdvad isegi nii-ütelda algajale. Kena oli ka see, et ristsõnade vahele oli puistatud mõningaid anekdoote ja nalju - asi, mida mõned üksikud ristsõnavihikud veel praktiseerivad, kuigi see võiks olla laiemaltki levinud. Üks asi, mis oli ääretult armas ja väga vahva, oli viiele leheküljele mahutatud ja ilusasti illustreeritud lugu sarjast "Eesti mõisate kaunimad armastuslood", selles numbris siis Sargvere mõisast. Väga südamlik, lausa südantlõhestav kärneripoisist Jakobist ja mõisapreilist Elisest - ja üldse mitte happy end'iga. Natuke rohkem pani õlgu kehitama suure ruumi andmine "Suurele sügishoroskoobile". Ja päris korraliku üllatuse valmistas leida ajakirjast Torhvi Eriku juttu, kusjuures sellega oli samuti seotud omamoodi konkurss - kirjutada loole lõpp.

Need iseärasused said selgemaks, kui ma uurisin ajakirja andmeid ja leidsin, et see on sisuliselt (vististi rohkem vanematele naistele mõeldud) naisteajakirja Tiiu kaasanne. Sellisena - nende mõningate tekstiliste lisandustega - võib ta tegelikult isegi oma niši täiesti leida, sest muidu sarnaneb ta natuke liiga palju juba ammu ennast sisse seadnud Ristiku ja Kuma toodetega.


Loetud: P. Bergen. Manhunt; M. Owen. No Easy Day
Vaadatud: Pilvede all (Kanal2), Kaplinski süsteem (ETV), Heeringas Veenuse õlal (Kanal2), Kättemaksukontor (TV3), Viis augustipäeva (ETV2), Eureka (TV6)

No comments:

Post a Comment