3.11.14

Pühabased mõtted

Eks ta eilse järel pisut raske ju oli, aga ikkagi võib tänast päeva lugeda korralikuks tööpäevaks, mille sisse siiski mahtus ometi ära ka nii ühe artikli tõlkimine Postimehe hüvanguks kui ka traditsiooniline ema külastamine. Mis, nagu ikka, tähendas üht õige toekat kõhutäit ja tublit peatäit, seda viimast siis mõistagi ristsõnavihikute kujul.

Ühtlasi sain näha ka ema teist genealoogilist suurteost, pildilisel kujul esitatud kõige lähemate sugulaste kooslust, mis nägi täitsa hea välja - kui see suur sugupuu on selline kribu ja pakub küll mitmesugust huvitavat silma- ja aruilu, aga on ometi, kuidas öelda, laialivalguv ning oma suurusest tingituna paraku ka hädavajaduse tõttu suhteliselt väheinformatiivne (sest väljatrükile lihtsalt ei mahu kuigi palju peale), siis see väiksem oli just vastupidine: piisavalt vähese ulatusega (mõni põlvkond ettepoole ja nii palju tahapoole, kui neid antud on), aga tegelikult tublisti informatiivsem ja tänu sellele, et kõigi elementide kohta on ka olemas pildimaterjal (mida suurel sugupuul mõistagi ei ole, sest mingil pisut arusaamatul põhjusel nad seal 16.-17. sajandil ei armastanud väga fotosid teha - äkki neil ei olnud põllutöödel alati mobiili kaasas?), ka märksa silmailulisem.


Loetud: [digi] november 2014
Vaadatud: Ajavaod. Ärimehed: Oskar Kersoni seikluslik elu (ETV), ENSV (ETV), Viimane laev (TNT Film), Langev taevas (TNT Film)

No comments:

Post a Comment