11.8.11

Kolmabased mõtted

Tavaline tööpäev, millest võttis oma osa suhteliselt ootamatu artiklitõlge Postimehe hüvanguks. Õieti polnud see ootamatu, aga muutus ootamatult kiireloomuliseks, kui selgus, et vanainimese silmad ei olnud suutnud enam täpselt seletada ja olid lugenud kirja pandud "tahaks panna neljapäevasesse lehte" asemel välja "tahaks saada neljapäevaks"...

Lisaks sellele jättis tööaega - muidu tänane ilm soodustas eriliselt igasuguseid vaimseid pingutusi tänu nauditavale äikesevihmale, mis polnud paraku küll väga kestev, aga lõi siiski lisaks õhule puhtaks ja varustas uute energiabatoonidega kuumast vaevatud hinge - veel veidi vähemaks teine ootamatus, nimelt ema külaskäik, kes järsku leidis, et Kunglas on küllaga küntud ja külvatud ja juba ka lõigatud ja üles võetud ning on aeg tagasi Tallinnasse põrutada, väisates siis mõistagi ka pojaraasukest. Ja ehh veel kuidas väisata: mida kõike paremat tal kaasas polnud, kõikvõimalikke hõrgutisi Kungla aiamaalt alates värskest kartuli ja tomatitest-kurkidest kuni nii armastatud ja nauditava munavõini välja! Nii mõnus on olla pisike nuumpõrsakene!
No ja kui arvestada, et kündmise ja külvamise kõrval oli ta vahepeal jõudnud ka Ristiku ja Meistriristiku ristsõnavihikud nii ära täita, et jäi üle need vaid mulle lõpuviimistluseks ette visata, siis võib öelda, et õhtupoolik möödus valdavalt meeldivalt töövabas ja intellektuaalselt pingelises õhustikus... (võib-olla lõi taas välja vanadusest tingitud marasm ja vaimline allakäik, aga tundus, et seekordne Meistriristik oli tunduvalt keerulisem, õige palju asju tuli teatmeteostest või internetist üle vaadata ja järele uurida)


Loetud: [digi] august 2011; Akadeemia 8/2011
Vaadatud: jalgpalli sõpruskohtumine Türgi - Eesti (ETV2), Seitseteist kevadist hetke (ETV), Draakonisõjad (TV3)

No comments:

Post a Comment