20.10.13

Laubased mõtted

Peaaegu oleks tahtnud juba kirjutada "tavaline tööpäev", aga selle sõnapaariga seostub tänases päevas vaid osis "ööpäev", ei midagi muud. Täpsemalt oli tolle ööpäeva sisuks siis ühe väiksema seltskonna kokkusaamine, mis seekord võeti ette Tartus. Diskreetsusest, privaatsusest ja teistest keerulistest võõrsõnadest lähtudes jäägu koosviibimise täpsem sisu siin lahti seletamata, piisab, kui öelda, et see oli igati tore ja vahva.

Lisaks võib mainida tunnustavalt ära kaht Tartus kohatud, hmm, ilmingut, millega ma varem kokku polnud puutunud, aga mida nüüd julgen soovitada soojalt ja tungivalt kõigile, kes sellesse linna satuvad, või ka neile, kes selles linnas või lähikonnas elavad, aga pole varem kokku puutunud. Esimene neist on Tartu mänguasjamuuseum, mille vaatamisväärsustest me kiirkorras saime ülevaate paari-kolme tunniga, aga kus jaguks uudistamist ilma hetkekski pisimatki tüdimust tundmata vähemalt paariks-kolmeks päevaks, seda nii lastele kui ka täiskasvanutele (viimastele nii nostalgiliselt kui ka puhtlõbuliselt). Ausõna, seltskonnas oli see veel lõbusam, kui erinevad mälestused ja vastsed ohhoo-hetked ristusid ja kuhjusid, aga isegi üksi oleks seal äraütlemata mõnus ja vahva.

Ja teine asutus, mida ma külastasin ja kõigile soovitada julgen, on peatänava äärsesse keldrisse õdusa paiga leidnud Õllepood nr 1 (neil on ka väga korralik ajaveeb). Milline valik! Mitte et suuremates universaalmagasinides tingimata väike valik oleks, aga sellest poest leiab hulganisti mitmesugust erilisemat kaupa, mida universaalmagasinid kulude optimeerimise ja tulude maksimeerimise õhinas nähtavasti kunagi naljalt müüki ei võtaks.

Kõigele lisaks rikastas see sõit ja üritus mind kolme Poola sõja- ja vabadusvõitlusteemalise raamatuga, mis olgu samuti siin ära mainitud:

  • W. Roszkowski. The Shadow of Yalta. A Report
  • N. Davies. Wielka koalicja. Raport / The Grand Coalition. A Report
  • The Days of Freedom


Loetud: mitte muhvigi
Vaadatud: mitte muhvigi

No comments:

Post a Comment